Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rallija "Latvija 2010" ietvaros notiks Mediju rallijs

Ģirts Avotiņš, 22.09.2010. 13:35

Latvijas čempionāta un kausa izcīņas autorallijā 2010. gada sezonas noslēdzošā posma – rallija "Latvija 2010", kas 25. un 26. septembrī notiks Jūrmalā un Kuldīgas apkaimē, ietvaros tiek organizēts Mediju rallijs, kurā Latvijas mediju komandām būs iespēja iepazīties ar ralliju no dalībnieku skatu punkta.

Rallija "Latvija 2010" organizatoru vēlme ir laika gaitā censties Latvijā iedibināt tādas pašas tradīcijas, kādas ir Lietuvā, kur katru gadu notiek Žurnālistu rallijs, kurā aktīvi piedalās mediju komandas no visas Baltijas, Krievijas, Polijas un citām tuvākajām valstīm. Atšķirībā no Lietuvas, kur žurnālistiem ir jāsacenšas ātrumposmos ar lielu ātrumu, Mediju rallijā "Latvija 2010" dalībniekiem būs jāsacenšas disciplīnās, kas atgriezīsies pie rallija vēsturiskajām saknēm – rezultātu noteiks ne tik daudz ātrums, kā spēja orientēties un trasi nobraukt iepriekš norādītā laikā.

Mediju rallijam "Latvija 2010" starts tiks dots kopā ar rallijssprinta Road klases dalībniekiem 25. septembrī pulksten 10:30. Sacensību laikā mediju komandām būs jāveic aptuveni 128 km gara distance, kurā būs iekļautas vairākas papildsacensības, kas palīdzēs noteikt gan veiklāko, gan precīzāko mediju komandu.

Mediju komandas finišu pie Līvu Akvaparka sasniegs aptuveni pulksten 14:20. Tur tās sagaidīs profesionālu rallija pilotu veidotas žūrija, kas novērtēs mediju komandu automašīnu vizuālo, rallijam atbilstošāko noformējumu.

Labāko trīs mediju komandu pilotiem sacensības nebeigsies līdz ar apbalvošanu – trīs labāko komandu piloti 30. septembrī tiks aicināti piedalīties LRČ Fanu kausa kartingu sacensībās Ātruma Cilts kartinga hallē Biķerniekos, kur tiem būs iespēja pārbaudīt savus spēkus kartingu sacensībās pret ātrākajiem rallija pilotiem.

Šobrīd mediju komandas aktīvi piesaka savu dalību šim rallijam un jau tuvākajā laikā tiks publicēts Mediju rallija pieteikumu saraksts. Neskatoties uz to, ka nolikumā noteiktais pieteikumu iesūtīšanas laiks tuvojas beigām, mediju komandām vēl ir iespēja pieteikties, jo dalībnieku skaits šobrīd vēl nav sasniedzis maksimālo.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV