Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Haralds Silovs iekļūst Pasaules kausa pusfinālā

Edvīns Silovs, 23.10.2010. 22:51

Kanādas pilsētā Monreālā 22.-24.oktobrī notiekošajā «Korean Air» pirmajā Pasaules kausa posmā šorttrekā Latvijas sportists Haralds Silovs izcīnījis vietu pusfinālā 1500 metru slidojumā, kas notiks svētdien, 24.oktobrī.
Haralds Silovs iekļūst Pasaules kausa pusfinālā

2010./2011. gada sezona Pasaules kausā sākusies tieši ar šim sacensībām, bet turpinājums sekos arī Ziemeļamerikā - no 29. līdz 31.oktobrim Kanādas pilsētā Kvebekā, kur arī startēs mūsu sportists. Savukārt decembrī sekos divi posmi Āzijā, bet nākamgad vēl divi posmi Eiropā.

Piebilstams, ka neolimpiskajos gados Pasaules kausa posmi notiek pēc šādas formulas – proti, var izvēlēties konkrētas distances, kur startēt, taču nav to kopvērtējuma, kā arī superfinālu sacensību beigās. Pirmajā posmā var pieteikties uz vienu vai diviem 1500 m slidojumiem, kā arī 500 m un 1000 m. Taču, tā kā visas distances viens sportists praktiski nevar veikt, H.Silovs izvēlējās divreiz startēt 1500 m slidojumā 1000 m, bet vēl viens Latvijas sportists – Jēkabs Saulītis - 1500 m un 500 m.

Parasti pirmajā dienā notiek visu distanču priekšskrējieni, bet pusfināli un fināli tiek atlikti uz sestdienas un svētdienas vakara programmām, kad tās tiek translētas televīzijā. Tie sportisti, kas neiekļūst sacensību nākamajās kārtās pēc priekšskrējieniem, tiek dota papildus iespēja startēt vēlreiz, un tad vēl divi sportisti var iekļūt ceturtdaļfinālā 500 m un 1000 m, kā arī 1500 m pusfinālā.

Zīmīgs ir fakts, ka šoreiz sacensībās nepiedalās Korejas izlase, kas ļaus daudziem dalībniekiem ieņemt augstas vietas.

Vakar, 22.oktobrī, uz starta pirmais izgāja J.Saulītis1500 m distancē. Šeit bija nepieciešams finišēt starp pirmajiem diviem dalībniekiem vai būt trešajam ar ātru uzrādīto laiku. Jēkabs finišēja kā trešais, taču rezultāts bija par vāju, lai ar to kvalificētos pusfinālam. 500 m distancē Jēkabam bija izdevīgais pirmais celiņš, bet tur viņu noskrēja kanādietis un bijušais Ukrainas komandas līderis, tagad Krievijas pilsonis Grigorjevs. Tomēr J.Saulītim vēl ir iespēja kvalificēties abām disciplīnām rīt no rīta, piedaloties «cerību» sacensībās.

H.Silovam vakar sacensības sākās ar 1000 m distanci, kur priekšskrējienā viņš uzvarēja pārliecinoši, astotdaļfinālā bija otrais un kvalificējās sacensību ceturtdaļfinālam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV