Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

H.Silovs pasaulē devītais 1000 metru slidojumā

Edvīns Silovs, 24.10.2010. 16:55

Kanādas pilsētā Monreālā notiekošajā pirmajā šī gada Pasaules Kausa posmā šorttrekā otrajā sacensību dienā Latvijas šorttrekists, Ventspils sporta skolas «Spars» pārstāvis Haralds Silovs izcīnījis 9.vietu 1000 metru distancē.
H.Silovs pasaulē devītais 1000 metru slidojumā

Otrā sacensību diena sākās ar tā dēvētajiem «cerību» slidojumiem 1500 un 1000 m distancēs, kad diviem labākajiem sportistiem ir iespēja iekļūt pamatturnīra ceturtdaļfinālā. Mūsu otrs sportists no Ventspils «Spars» - Jēkabs Saulītis - veiksmīgi aizcīnījās līdz «cerību» finālam 1500 m distancē, finālā ieņemot 5.vietu, bet distances kopvērtējumā 22., kas ir viņa augstākais sasniegums Pasaules Kausu izcīņā.

Zīmīgi, kad «cerību» slidojuma uzvarētājs kanādietis Bastille Guillaime veiksmīgi turpināja sacensības pamatturnīrā un izcīnīja 3.vietu distancē, kas pierāda, ka arī šādā veidā var tikt uz goda pjedestāla. Par sacensību uzvarētāju kļuva ASV šorttrekists Jeffs Simons, otrais Simons Cho, arī no ASV.

H.Silovam vakar bija jāmērojas spēkiem ar citiem sportistiem 1000 m ceturtdaļfinālā. Pēc sastāva tas bija ļoti stiprs slidojums, jo tur startēja vairāki spēcīgi sportisti, tostarp francūzis, pagājušā gada Eiropas vicečempions Thibout Fauconnet. Jāuzsver, ka šis slidojums bija arī visātrākais sacensībās.

Haralda taktika, turoties trešajā pozīcijā, neattaisnojās un viņš nespēja iekļūt starp diviem labākajiem dalībniekiem, kas kvalificētos pusfinālam. Tas kopsummā viņam deva 9.vietu kopvērtējumā. Šajā disciplīnā uzvarēja jau minētais Francijas pārstāvis, panākot to ar apskaužamu izturību. Turklāt piebilstams, ka francūzis aizvakar neiekļuva ceturtdaļfinālā un sacensības sāka tikai vakar no «cerību» skrējieniem, kur apslidoja arī mūsu Haraldu Silovu, tādējādi iekļūstot pusfinālā, kvalificējoties finālam un sīvā cīņā pirmo reizi mūžā uzvarot, stājās uz Pasaules kausa pjedestāla kā uzvarētājs. Francijas izlasi trenē korejiešu treneris, un šīs izlases sportisti jau otro gadu strauji progresē un, visticamāk, būs vieni no galvenajiem pretendentiem arī Eiropas čempionātā.

Šodien, sacensību trešajā dienā, Jēkabam Saulītim ir starts 500 m distancē «cerību» sacensībās, bet Haralds Silovs gatavojas pusfinālam 1500 m.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV