Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

H.Silovs un J.Saulītis piedalīsies Korean Air II pasaules kausa posmā šorttrekā

Edvīns Silovs, 29.10.2010. 10:08

Latvijas izlases šorttrekisti H.Silovs un J.Saulītis piedalīsies Korean Air II pasaules kausa posmā šorttrekā , kas no 29. līdz 30. oktobrim notiks Kanādas pilsētā Kvebekā.
H.Silovs un J.Saulītis piedalīsies Korean Air II pasaules kausa posmā šorttrekā

Latvijas šorttrekisti Haralds Silovs un Jēkabs Saulītis piedalīsies ISU rīkotajās Korean Air II Pasaules kausa pirmajā posmā Kanādas pilsētā Kvebekā. Haralds Silovs skries 1000 m un 1500 m distanci, bet Jēkabs Saulītis 1500 m un 1000 m distanci. Ceturtdien notiks skrējienu izlozes.

Arī šajā posmā nepiedalīsies spēcīgā Dienvidkorejas izlase, kas gatavojās Āzijas sporta spēlēm. Iepriekšējais posms parādīja, ka tradicionāli spēcīgas ir ASV un Kanādas izlases vīriešiem gan sievietēm. Strauji ir progresējuši Francijas un Krievijas šorttrekisti. Zīmīgi, ka abas šīs izlases konsultē un trenē Korejiešu treneri. Francija pagājušā posmā izcīnīja trīs medaļas -vienu zelta, stafetēs sudrabu un vienu bronzas medaļu. Turpretī Vācijas izlasei ir neveiksmīgs sezonas sākums. Ķīnas sportisti arī neparādīja savu pārākumu sieviešu sacensībās.

Pēc pirmā pasaules kausa posma mūsu labākais slidotājs Haralds Silovs pasaules kausa posmu rangā atrodas 11.vietā 1500 m distancē un 9.vietā 1000 m distancē. Savukārt Jēkabs Saulītis 1500 m distancē ieņem 43.vietu un 500 m 38.vietu .

Atgādinām, ka I Korean Pasaules kausa posmā Haralds Silovs ieņēma 9.vietu 1000 m distancē un 6.vietu 1500(2)m distancē, un tikai kritiens neļāva viņam ieņemt vietu pirmajā trijniekā. Jēkabs Saulītis izcīnīja augsto 22.vietu 1500(1) m distancē.

Pēc šīm sacensībām Jēkabs Saulītis gatavosies Ventspilī vienām no lielākajām šorttreka sacensībām Eiropā ALTA VALTELINA TROPHY, kas notiks no 11-14 novembrim Itālijas pilsētā Bormio. Savukārt Haralds Silovs piedalīsies ESSENT ISU pasaules kausa posmā Klasiskajā ātrslidošanā Holandes pilsētā Herenvēnā , kas notiks no 12-14.novembrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV