Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jēkabs Saulītis piedalīsies PK 5. posmā šorttrekā Maskavā

Edvīns Silovs, 11.02.2011. 09:26

Šodien Krievijas galvaspilsētā Maskavā sāksies šīssezsonas Pasaules Kausa (PK) piektais posms šorttrekā. Latviju tajā izlases trenera Māra Birzuļa vadībā pārstāvēs ventspilnieks Jēkabs Saulītis no sporta skolas «Spars», kurš pirms dažām dienām svinēja uzvaru starptautiskās šorttreka sacensībās Ungārijā.

Jēkabs Maskavā startēs divās distancēs - 1500 un 500 metros. Jau ir izlozēti skrējieni 1500 m slidojumā, un zināms, ka latvietis startēs piektajā, kas rādās būt visai smags ar spēcīgu konkurenci:

1.KURGINYAN Vyacheslav (RUS)
2 JEAN Olivier (CAN)
3 SAULITIS Jekabs (LAT)
4 SONG Weilong (CHN)
5 KERSTHOLT Niels (NED)

Sacensību pusfinālam kvalificēsies tikai divi atlēti, pārējiem dalībniekiem sestdienas rītā būs atsevišķas sacensības. Tajās noskaidros vēl divus labākos, kuri arī iekļūs pusfinālā.

Tāpat piektdien notiks priekšskrējieni 500 m distancē. Saulītim ielozēts pēdējais, 11.slidojums un trešā starta pozīcija:

1 REGGIANI Edoardo (ITA)
2 KIM Byeong-Jun (KOR)
3 SAULITIS Jekabs (LAT)
4 VAN DER WART Freek (NED)

Piebilstams, ka šajā PK posmā nestartēs Haralds Silovs, kurš atrodas treniņnometnē Kalgarī Kanādā un gatavojas Pasaules čempionātam ātrslidošanā daudzcīņā, kas notiks turpat jau šo sestdien un svētdien. Kā jau ziņots, H.Silovs neiekļuva starp 15 labākajiem eiropiešiem, lai varētu startēt šajās sacensībās. Tādēļ viņš ir pirmais rezervē un, ja kāds atsauks savu dalību, tad Latvijas sportists varēs startēt. To varēs uzzināt sestdienas naktī pēc Latvijas laika.

Pēc šiem mačiem mūsu sportisti nākamās nedēļas nogalē piedalīsies pēdējā šīs sezonas PK posmā šorttrekā Vācijas pilsētā Drēzdenē. Šajās sacensībās pieaugušo konkurencē debitēs mūsu jaunais talants - ventspilnieks Roberto Puķītis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV