Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

H.Silovs pārliecinoši aizvada PK pirmo dienu

Edvīns Silovs, 30.10.2010. 18:24

Kvebekā notiekošajā Pasaules kausa (PK) 2.posmā šorttrekā «Korean Air» pēc pirmās sacensību dienas Latvijas šorttrekists Haralds Silovs izcīnījis vietu pusfinālā 1500 un ceturtdaļfinālā 1000 metru distancēs. Otram mūsu valsts atlētam Jēkabam Saulītim, kurš startēja 1000 un 500 metru distancēs, par iekļūšanu starp labākajiem vēl būs jācīnās «cerību sacensībās».
H.Silovs pārliecinoši aizvada PK pirmo dienu

Vakar, 29.oktobrī, notika visu distanču priekšsacīkstes. Šajā PK posmā dalībniekiem ir iespēja startēt divreiz 1000 m distancē. Pagājušajā nedēļas nogalē Monreālā notikušajā PK posmā to bija iespēja izdarīt 1500 m slidojumā.

Latvijas komandas līderim H.Silovam iekļūšana starp diviem labākajiem 1500 m distancē nesagādāja lielas pūles, un viņš kvalificējās pusfinālam. Savukārt otrā distancē - 1000 m, kur sportists bija pieteicies startēt abas reizes, viņš saviem konkurentiem neatstāja nekādas cerības, abos skrējienos finišējot pirmais un kvalificējoties ceturtdaļfinālam, kas notiks svētdien.

1000 m slidojumā startēja arī J.Saulītis, kurš savā skrējienā nespēja konkurēt ar sāncenšiem un palika ceturtais. Viņš gan par vietu ceturtdaļfinālā varēs pacīnīties tā dēvētajās «cerību sacensībām», no kurām tālāk tiek divi labākie. Tāpat Jēkabam nepaveicās 500 m distancē, kur viņam slidojumu krītot patraucēja Krievijas pārstāvis. Pēc tā J.Saulītis finišēja trešais un arī šajā distancē centīsies iekļūt nākamajā kārtā caur «cerību sacensībām».

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV