Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pasaules Kausa otrajā posmā Silovs izcīna 7.vietu

Edvīns Silovs, 01.11.2010. 13:28

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs izcīnījis 7.vietu 1000 metru slidojumā Pasaules kausa 2.posmā šorttrekā «Korean Air», kas oktobra nogalē notika Kanādas pilsētā Kvebekā.
Pasaules Kausa otrajā posmā Silovs izcīna 7.vietu

Piektdien, 29.oktobrī, H.Silovs bez grūtībām veica priekšskrējienu, veiksmīgi kvalificējoties astotdaļfinālam un vakardienas ceturtdaļfinālam, kas bija pagrūts, taču Latvijas sportistam izdevās tajā iekļūt starp diviem labākajiem un kvalificēties pusfinālam.

Pusfinālā piedalījās 10 atlēti, kas tika sadalīti divos skrējienos. Haraldam nedaudz pietrūka, lai apdzītu amerikāni Labello, tādēļ viņš ierindojās trešajā vietā savā skrējienā. Otrā pusfināla slidojumā Pasaules kausu līderis Tibu Fokonē pārkāpa noteikumus, par ko saņēma sodu, bet divus dalībniekus, pret kuriem viņš bija pārkāpis noteikumus, pieteica finālam. Līdz ar to finālā startēja seši šorttrekisti, kas 1000 m distancē ir reta parādība. Savā B finālā Haralds uzvarēja un izcīnīja kopvērtējumā 7.vietu. Par sacensību uzvarētāju kļuva Olimpiskais čempions kanādietis Čārlzs Hamelins, otrais palika Džeiners Treivis no ASV, bet trešais vēl viens kanādietis - Bastils Gulmets.

Otrs Latvijas šorttrekists Jēkabs Saulītis pēc pirmās dienas priekšskrējieniem 30.oktobrī atkārtoti piedalījās «cerību sacensībās» 1000 m distancē, pārvarot pirmo kārtu un izcīnot otro vietu skrējienā. Savukārt slidojumā par iekļūšanu nākamajā kārtā viņš palika trešais, kas liedza iespēju sacensības turpināt.

Nākamajā dienā Latvijas sportists sāka «cerību sacensības» 500 m distancē, aizkļūstot līdz pat to finālam, kur gan neizdevīgā ceturtā starta pozīcija neļāva viņam iekļūt starp diviem labākajiem, lai pievienotos ceturtdaļfināla slidojumiem. Arī šajā distancē favorīti bija kanādieši, jo uzvarēja Francuā Luis – Tremble, otrais palika ķīnietis Wenhao, bet trešais atkal kanādietis - Francuā Hamelins.

Piebilstams, ka kopumā šīs sezonas pirmajos divos Pasaules kausa posmos H.Silovs dažādās distancēs trīsreiz iekļuva labāko desmitniekā, izcīnot sesto, septīto un devīto vietu.

«Domāju, ka pirmajos divos posmos nostartēju itin labi, īpaši ņemot vērā to, ka trenēties sāku tikai augusta vidū. Reāli, uz neko lielu necerēju, bet sniegums bija visai labs. Nedaudz pamainīju taktiku, slidoju savādāk, un daļēji tas atmaksājās, sevišķi pirmajā posmā. No tāda viedokļa raugoties, uzdevums ir izpildīts,» pēc sacensībām komentēja sportists, gan piebilstot, ka 1500 m distancē viņš varēja pacīnīties par iekļūšanu finālā. Tas viņam neizdevās, jo skrējiena gaitā sportists pieļāva taktiskas kļūdas, nonākot līdz pēdējai, sestajai pozīcijai vienu apli pirms distances beigām. Pēc tā riskējot, viņš veica apdzīšanu, kas tika uzskatīta par neatļautu, tādēļ tiesneši Latvijas sportistam piesprieda sodu, piešķirot arī pēdējo – 22.vietu - skrējienā un distances kopvērtējumā.

Situāciju par piešķirto sodu Haralds skaidroja šādi: «Pareizi neveicu Japānas sportista apdzīšanu, īsti netiku vajadzīgajā pozīcijā, tādēļ par to piesprieda sodu. Vēlāk noskatījos video, un atzīstams, ka tiesnešu lēmums principā bija pareizs. Citā situācijā starp dažiem sportistiem gan viss tika interpretēts otrādi.»

Jāuzsver, ka šie divi Pasaules kausa posmi parādīja, ka lēnām sāk izlīdzināties līmenis starp Eiropas un citiem pasaules sportistiem. Šeit gan jāuzsver, ka sacensībās nestartēja spēcīgā Dienvidkorejas izlase un citi Āzijas sportisti, kas situāciju varēja mainīt. Pārsteidzošs bija Francijas atlētu sniegums - piecas medaļas. Tāpat jaunais, 1991.gadā dzimušais brits Džeks Velburns, kas spēja iespraukties pirmajā desmitniekā divās distancēs Kvebekas posmā. Sudraba medaļu izcīnīja itālis Rodigarī, tuvu pjedestālam bija arī krievs Kozuļins.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV