Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

"Lauvas" tiek pie trešā panākuma BBL pārspējot BK "Valmiera"

Mārtiņš Kozlovskis, 08.12.2010. 13:00

Otrdien, 7. decembrī, pie trešās uzvaras Master Card Baltijas Basketbola līgas mājas spēlē tika "Liepājas Lauvas" basketbolisti, kas ar rezultātu 76:65 pārspēja BK "Valmiera" komandu, tādējādi viesiem sagādājot jau desmito neveiksmi tikpat aizvadītajās spēlēs.
"Lauvas" tiek pie trešā panākuma BBL pārspējot BK "Valmiera"

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā spēle šajā sezonā. Pirmajās divās cīņās pārāki bija liepājnieki, kuri vispirms, oktobra sākumā savās mājās uzvarēja ar rezultātu 76:67, bet pēc tam dažas dienas atpakaļ Valmierā paveica to pašu, tiesa krietni vien grūtāk – 77:74.

Šoreiz liepājniekiem nevarēja palīdzēt komandas līderis Mareks Jurevičus, kurš devies atrādīt savu lietderību Itālijas 2. līgas klubam „Verona". Savukārt, mikrotraumu bija guvis BK „Valmiera" centra spēlētājs Pāvels Veselovs, kurš tā īsti savu palīdzību komandai šajā spēlē nevarēja sniegt.

Spēle iesākās ļoti līdzīgi un pirmās desmit minūtes aizritēja punkts punktā. Tikai otrās ceturtdaļas vidū kādai no komandām izdevās atrauties desmit punktu vadībā un šoreiz tie bija liepājnieki. Pēc pirmajām 20 minūtēm plus 8 mājiniekiem – 38:30.

Trešās ceturtdaļas sākumā „Valmiera" rezultāta starpību spēja ne tikai samazināt, bet panākt arī līdzsvaru spēlē. Īstajā brīdī uzspīdēja liepājnieku uzbrucējs Mārtiņš Kravčenko (potītes savainojuma dēļ viņa dalība spēlē bija pat uz jautājuma zīmes), kurš īsā laika posmā realizēja vairākus tālmetienus, tādējādi apstādinot valmieriešu ofensīvu.

Pēc šīs tālmetienu sērijas Mārtiņa Kravčenko izpildījumā viesi atgūties vairs nespēja un galarezultātā „Lauvas" izcīnīja savu trešo panākumu BBL šajā sezonā – 76:65.

Mārtiņš Kravčenko arī kļuva par šīs spēles liepājnieku rezultatīvāko spēlētāju, izceļoties ar 16 gūtajiem punktiem. 15 punkti komandas kapteinim Jevgēņijam Kosuškinam, bet ar 14 punktiem izcēlās Eštons Mičels, kurš vienā spēles epizodē visai spēcīgi sasita gurnu un spēli pabeigt nespēja. Viesiem labākie ar 18 un 16 punktiem bija, attiecīgi, Raimonds Gabrāns un Jānis Kaufmanis.

Atpūta liepājniekiem pēc šīs spēles nebūs gara, jo trešdien Liepājas Olimpiskajā centrā viesosies BA „Turības" komanda ar Pēteri Višņevicu priekšgalā. Atgādinām, ka šī būs Latvijas Basketbola līgas, 1. divīzijas spēle un tās sākums pulksten 19:30.

Liepājnieki LBL turnīra tabulā uz doto brīdi atrodas augstajā 2. vietā, savukārt, „Turības" basketbolisti ir 7. pozīcijā, turpat vienas uzvaras tiesu atpaliekot no 6. vietā esošajiem BK „Barons".

BBL regulārā sezona, 7. decembris:

„Liepājas Lauvas" – BK „Valmiera" 76:65 (14:16, 24:14, 17:16, 21:19)
„Liepājas Lauvas": Kravčenko 16, Kosuškins 15, Mičels 14, Vaikulis 13, Bērds 7, Mejeris 6, Ate 3, Aleksejevs 2, Miknis
BK „Valmiera": Gabrāns 18, Kaufmanis 16, Graudiņš 14, Veselovs 8, Bērziņš 6, Iļjins 2, Ziediņš 1, Virsis, Bedrītis.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV