Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Silovs kvalificējas Pasaules kausa ceturtdaļfinālam

Edvīns Silovs, 10.12.2010. 16:59

Pasaules kausa (PK) «Korean Air» ceturtā posma pirmajā sacensību dienā Latvijas šorttrekists Haralds Silovs ir kvalificējies ceturtdaļfinālam 1000 un 500 metru distancēs.
Silovs kvalificējas Pasaules kausa ceturtdaļfinālam

Haralds Silovs bez problēmām parvarēja sacensību pirmās divas kārtas 1000 m slidojumos un iekļuva nākamajā kārtā, kas notiks rīt. Abos skrējienos mūsu sportists finišēja pirmais un uzrādīja otro ātrāko resultātu šajā distancē - 1:28:927.

500 m distancē tik gludi negāja: priekšsacīkšu slidojumā tika gūta uzvara, bet astotdaļfinālā pašā finišā Haraldu apsteidza Krievijas pārstāvis Jevgēņijs Kozuļins, atstādams mūsu sportistu trešajā vietā. Pēc sacensību reglamenta nākamajam posmam kvalificējas pirmie divi dalībnieki un vēl divi trešās vietas ieguvēji, kuri uzrādījuši ātrākos laikus. Tādējādi H.Silova rezultāts - 42:680 sek. - ļāva viņam kvalificēties ceturtdaļfinālam, kas notiks svētdien.

Jau vēstīts, ka Latvijas titulētākais šorttrekists Haralds Silovs ar startiem 500 un 1000 metru distancēs piektdien, 10.decembrī, sācis dalību Pasaules kausa «Korean Air» ceturtajā posmā šorttrekā Ķīnas lielākajā pilsētā Šanhajā.

Pēc aizvadītajiem diviem PK posmiem ātrslidošanā Haralds Silovs un viņa treneris Jeroens Otters nolēma nestartēt trešajā posmā šorttrekā, kas notika pagājušajā nedēļas nogalē Ķīnas pilsētā Čangčunā. Savukārt Šanhajas PK posmā mūsu šorttrekists nolēma piedalīties sev tik neierastajā 500 m distancē, bet kā otro distanci izvēlējās 1000 m. Par pamatojumu šai izvēlei ir tuvojošais Eiropas čempionāts šorttrekā nākamā gada janvāra vidū, kur būs starts daudzcīņā.

H.Silovs šajā sezonā vēl nav slidojis 500 m distancē, tādēļ šāda pieredze var lieti noderēt nākamajām sacensībām. Par savu mērķi 2010./2011.gada sezonā mūsu atlēts izvēlējies Eiropas čempionātu. Ja tajā tiks sasniegti nospraustie mērķi, atlikušo sezonu Haralds pievērsīsies ātrslidošanai.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV