Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Sporta un mākslas mijiedarbība ceremonijā Latvijas Gada balva sportā

Ilze Āķe-Vīksne, 15.12.2010. 10:38

Ceturtdien, 23.decembrī, pl. 21:15 LTV1 tiešraidē no Sapņu fabrikas būs skatāma svinīgā Latvijas Gada balvas sportā pasniegšanas ceremonija. Tajā 13 nominācijās tiks apbalvoti Latvijas labākie aizvadītā gada sportisti, treneri, debitanti un nozīmīgākie sporta notikumi, kas nesuši mūsu valsts vārdu pasaulē.
Sporta un mākslas mijiedarbība ceremonijā Latvijas Gada balva sportā

Šogad apbalvošanas ceremonijas režijā valdīs ideja par sporta un mākslas mijiedarbību, kuru veidos kino, teātra un operas režisors, vietēju un starptautisku balvu ieguvējs Viesturs Kairišs. Latvijas Gada balvas sportā pasniegšanas ceremoniju vadīs televīzijas sporta žurnālists Dāvids Ernštreits un Latvijā labi pazīstama teātra māksliniece, kuras vārds tiek turēts noslēpumā. Ceremonijā sportistiem balvas pasniegs nozīmīgi kultūras, sabiedriskie un biznesa darbinieki. Pasākumā piedalīsies simfoniskais orķestris un uzlecošās starptautiskās zvaigznes - diriģenta Aināra Rubiķa vadībā, savukārt animācijas veidos vairāku Lielā Kristapa balvu laureāts Edmunds Jansons.

"Veidojot režiju ceremonijai, pielīdzināšu augstākos sasniegumus sportā sasniegumiem mākslā un kultūrā. Manā skatījumā, augstākā līmeņa panākumi sportā ir vispārcilvēciski un vieno visus, paverot žanra robežas," savu ideju ceremonijas režijā skaidro režisors Viesturs Kairišs.

„Ceremonija solās būt intriģējoša, jo aizejošais sporta gads bijis pārsteigumiem, panākumiem un lieliskām uzvarām bagāts! Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā sudraba medaļas izcīnīja skeletonists Martins Dukurs un kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici; Eiropas čempionātā zelta medaļu ieguvušas tāllēcēja Ineta Radeviča un Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva, bet Olimpiskais čempions BMX sportā Māris Štrombergs atguvis Pasaules čempiona titulu un pirmo reizi Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnījis 1.vietu," norāda LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Šogad balva par Mūža ieguldījumu Latvijas sportā tiks pasniegta leģendārajam sporta žurnālistam Gunāram Jākobsonam. Tā tradicionāli tiek piešķirta cilvēkam, kurš ar savu darbu mūža garumā visvairāk veicinājis sporta attīstību un popularitāti Latvijā.

Tiešraides laikā arī skatītājiem būs iespēja telefonbalsojumā noteikt savu simpātiju un lemt par "Latvijas populārākā sportista/-es" balvas ieguvēju. Tāpēc aicinām sporta līdzjutējus būt aktīviem un atbalstīt savus favorītus balsojumu cīņā.

Pretendentus uz nomināciju "Latvijas populārākais sportists/-e" sporta līdzjutēji izvirza, balsojot interneta portālā „Delfi" un „Olimpiade.lv". Balsojuma finālā LTV ēterā iekļūs tie trīs sportisti, kuri līdz 2010. gada 21. decembrim būs savākuši vislielāko līdzjutēju balsu skaitu. Nominācijā Latvijas populārākais sportists/-te visvairāk balsis līdz šim saņēmuši sportisti: Māris Štrombergs (bmx), Martins Dukurs (skeletons) un Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols). Balsojums vēl turpinās un iespējas izvirzīties vadībā ir arī citiem sportistiem.

Šogad metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas – piramīdas tiks pasniegtas 13 nominācijās: Labākais Latvijas sportists, Labākā Latvijas sportiste, Labākais tehnisko sporta veidu sportists vai sportiste, Labākais Latvijas treneris, Labākā Latvijas sporta spēļu komanda, Labākā Latvijas ekipāža vai komanda, Gada uzlecošā zvaigzne, Gada sporta notikums Latvijā, Paraugs sportā, Gada sporta skolotājs, Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva, Mūža ieguldījums Latvijas sportā un Latvijas populārākais sportists.

Ceremonijā pasniegs arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas speciālbalvu par ilggadīgu jaunatnes sporta atbalstu un Latvijas Televīzijas 7.kanāla redakcijas speciālbalvu.

Apbalvošanas ceremoniju rīko LOK kopā ar Igo Japiņa sporta aģentūru, sadarbībā ar Izglītības un Zinātnes ministriju. Finansējumu nodrošina LOK ģenerālsponsori SIA Latvijas Mobilais Telefons un A/S Latvijas Valsts meži, LOK sponsori A/S Swedbank, A/S Latvijas Dzelzceļš un A/S Latvijas Gāze, kā arī SOK Olimpiskā Solidaritāte sadarbībā ar Eiropas Olimpisko komiteju asociāciju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV