Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jurim Bindem pasniegta Starptautiskās olimpiskās komitejas balva

Ilze Āķe – Vīksne, 24.12.2010. 14:50

Ceturtdien, 23.decembrī, Latvijas Gada balvas sportā 2010 ceremonijas laikā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis svinīgi pasniedza SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) prezidentam Jurim Bindem Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) balvu par ieguldījumu jaunatnes sporta attīstībā un olimpisko vērtību stiprināšanā.
Jurim Bindem pasniegta Starptautiskās olimpiskās komitejas balva

Aldons Vrubļevskis uzsvēra: "Jau vairāk nekā desmit gadus LMT sniedz mums nopietnu atbalstu olimpisko vērtību stiprināšanā. Lielā mērā tas bijis iespējams pateicoties LMT vadītāja Jura Bindes izpratnei un personīgajai interesei par sportu. Mēs Bindi pazīstam kā gudru, prasīgu un sporta intereses izprotošu cilvēku. Viņš vienmēr aizstāvējis jaunās paaudzes sportošanas iespējas, īpaši atbalstot Olimpisko jaunatnes programmu, kura nodrošina piedalīšanos Latvijas, Eiropas un Pasaules jaunatnes olimpiādēs. Ar LMT atbalstu Jaunatnes olimpiādes Latvijā ir ieguvušas daudz kvalitatīvāku skanējumu, bet jauno sportistu rezultāti Eiropas Jaunatnes olimpiādēs aug no gada uz gadu."

Aldons Vrubļevskis izteica cerību, ka arī turpmāk visai Latvijas olimpiskajai saimei nozīmīgā sadarbība starp LMT un LOK turpināsies un nesīs jaunus rezultātus.

LMT prezidents Juris Binde: "Mana un visas Latvijas Mobilā Telefona komandas dziļākā pārliecība - talanti un izcilības sportā nerodas paši no sevis. Lai izaudzinātu nākamos brāļus Dukurus, Gulbjus, Radevičas un Štrombergus, ir nepieciešams ne tikai mērķtiecīgs un nopietns treneru darbs, spēja ieraudzīt un motivēt jaunos talantus, bet arī valsts un visas sabiedrības, tajā skaitā uzņēmēju atbalsts. Tāpēc mūsu visu pienākums ir kopīgi radīt drošu un iedvesmojošu vidi, kurā Latvijas bērni un jaunieši varētu attīstīt un pilnveidot savas spējas, sasniegt iespējami augstākos rezultātus un pierādīt sevi."

SOK balva katru gadu tiek pasniegta personībām vai organizācijām, kas ar ilggadīgu darbu apliecinājušas savu uzticību sportam un olimpiskajiem ideāliem.

Zināšanai:

Latvijā piešķirtās SOK balvas:

1) 1993. gads. Balva "Sports un apkārtējā vide", apbalvots tēlnieks un Pedvāles brīvdabas mākslas muzeja direktors Ojārs Feldbergs,

2) 1995. gads. Balva "Olimpiskās kustības balva", apbalvots LOK viceprezidents Žoržs Tikmers,

3) 1996. gads. Balva "SOK simtgades balva", apbalvota pirmā olimpiskā čempione Latvijas sporta vēsturē Inese Jaunzeme,

4) 1997. gads. Balva "Sports viesiem" (Sport for all), apbalvots Kandavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Dainis Rozenfelds par ieguldījumu Triju zvaigžņu spēļu organizēšanā.

5) 1998. gads. Balva "Sporta ētikas balva", apbalvots Armands Puče, kurš kā sporta žurnālists aktīvi rakstīja par dopingu un neatļauto līdzekļu lietošanai sportā, kā arī par citām sportam aktuālām tēmām.

6) 1999. gads. Balva "Sports un izglītība", apbalvots sporta žurnālists Guntis Keisels par ieguldījumu "Olimpiskās ABC" izdošanā.

7) 2006. gads Balva "Sports un sabiedrība", apbalvots tobrīd Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis par ilggadīgu Latvijas sporta attīstības veicināšanu un olimpisko vērtību atbalstu.

8) 2008. gads Balva "Sporta un Olimpiskās kustības popularizēšana", apbalvots Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis par Olimpiskās kustības popularizēšanu un Jaunatnes ziemas Olimpiādes rīkošanu Ērgļos.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV