Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Somijā notiks Eiropas Kauss ziemas vindsērfingā un Pasaules čempionāts ledus burāšanā 2011

Dace Kurpniece, 24.02.2011. 09:54

26. februārī Somijā sāksies vērienīgs ledus un sniega burāšanas pasākums, kuram ir atvēlētas deviņas dienas. 26.un 27.februārī notiks Eiropas Kausa 3.posms ziemas vindsērfigā, un jau pirmdien sāksies Pasaules Čempionāts ledus burāšanā (Ice and Snow Sailing World Championship 2011), kurš šogad norisinās jau 31. reizi. Pasākums notiks Saimaa reģionā, Oravi.
Somijā notiks Eiropas Kauss ziemas vindsērfingā un Pasaules čempionāts ledus burāšanā 2011

Tiek sagaidīts, ka sacensības apmeklēs vairāk kā simts dalībnieki no visas pasaules; katrai dienai paredzēta interesanta programma, lai gan dalībniekiem, gan skatītājiem būtu ko redzēt. Uz sacensībām dosies arī sportisti no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas.

Ledus burāšana pasaulē gūst arvien lielāku popularitāti; tā ir lieliska alternatīva ziemā visiem vindsērfinga un kaitborda entuziastiem un arvien vairāk sportistu ziemā pievēršas ledus burāšanai, lai uzlabotu savu fizisko formu, gūtu labākus panākumus sacensībām un vienkārši baudītu burāšanas sniegto prieku. Par sporta veida popularitātes celšanos liecina arī Latvijā ražoto „Hiberna" ledus dēļu arvien pieaugošais pieprasījums; tie tiek izmantoti visur pasaulē, kur vien nodarbojas ar ziemas vindsērfingu.

Jāpiemin, ka 2009.gadā Pasaules čempionāts ledus un sniega burāšanā notika Latvijā un par pasaules čempionu kļuva mūsu pašu Jānis Preiss, kurš arī šogad kopā ar citiem Latvijas sportistiem mūsu valsti pārstāvēs Somijā.

Šogad gaidāms vēl viens liels notikums - pēdējais Eiropas kausa posms notiks Latvijā, Rīgā. Tas tiek plānots 18.-20.martā Ķīšezerā, ar bāzes vietu vindsērfinga Kluba 360 teritorija. Par šo informācija sekos.

Papildu informācija:

Winterwindsurf.com

info@winterwindsurf.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV