Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Triatel xRace velo orientēšanās Tērvetē – jaunums MTB braucējiem

Jānis Vanags, 07.09.2011. 10:43

1. oktobrī Tērvetē notiks Latvijā vēl nebijušas xRace velo orientēšanās sacensības (MTB-O). Papildinot populāro xRace seriālu ar velo posmu, sacensības apvieno MTB velo braucējus, piedzīvojumu meklētājus un orientēšanās mīļotājus. Sacensības, kurās dalībnieki izmanto gan savu komandas un prāta spēku, gan individuālo fizisko spēku un izturību.
Triatel xRace velo orientēšanās Tērvetē – jaunums MTB braucējiem

xRace velo ir orientēšanas sacensības, kuras tiek organizētas starp komandām 3 dalībnieku sastāvā. Tās var būt sieviešu, vīriešu vai jaukta tipa komandas. Piecpadsmit minūtes pirms starta tiek izsniegta karte ar visiem pieejamiem punktiem noteiktajā teritorijā. Dalībniekiem jāizveido sava stratēģija, saplānojot distanci tā, lai noteiktajā laikā ierastos finišā, kā arī, lai tiktu savākts maksimālais punktu skaits, apmeklējot kontrolpunktus. Pavadītais laiks distancē ir plānots 4 stundas, distances garums ir atkarīgs no komandas izveidotas stratēģijas. Tas šķiet vienlīdz izaicinoši un aizraujoši gan pieredzējušiem velo braucējiem un orientēšanas stratēģiem, gan pa spēkam arī tiem, kuriem mīl aktīvi pavadīt nedēļas nogali savu draugu vai radinieku lokā, jo katra komanda noteiks savu attālumu, ātrumu un sarežģītības pakāpi. Prāts šeit sacentīsies ar ātrumu, pieredze ar veiksmi – liela nozīme būs pārdomātai stratēģijai, pareizajiem lēmumiem un stipram komandas garam, kas palīdzēs ne tikai ietaupīt spēkus, bet arī uzvarēt.

„Velo orientēšanas sacensības ideju esam pārņēmuši no Igaunijas kolēģiem, kur šīs dinamiskās sacensības ir guvušas lielu atsauksmi no dalībnieku puses. Tajās mēdz piedalīties gan pieredzējuši un profesionāli MTB distanču braucēji, gan cilvēki, kas mīl aktīvo atpūtu. Dalībnieku skaits mēdz sasniegt vairākus simtus. Atšķirībā no ierastajām velo sacensībām, MTB velo braucējiem tā ir jauna pieredze – šeit pašam stratēģiski ir jāplāno sava distance, nevis jāveic posms, kuru jau iepriekš ir izveidojuši organizatori. Savukārt orientēšanās un piedzīvojumu sacensību cienītājiem izaicinājums ir atrast optimāli ātrāko un fiziski vieglāko ceļu starp punktiem. Šis ceļš ne vienmēr būs īsākais un taisnākais atšķirībā no klasiskās orientēšanās," stāsta sacensību organizators Jānis Vanags.

Sacensības norisināsies 1. oktobrī, kad jūtams būs rudens tuvums gan dzestrajā gaisā, gan krāsainajās koku lapās. Tāpēc par sacensības vietu ir izvēlēta viena no skaistākajām un teiksmām apvītajām vietām – Tērvete. Sacensību centrs būs Tērvetes rehabilitācijas centrs. Dalībnieku izveidoti maršruti noteikti vīsies cauri Tērvetes Dabas parkam, pāri Svētkalnam (Zviedru kalnam), starp Latvijas vecākajām (300gadi) un garākajām (40m) priedēm, kamēr pa Sprīdīša taku tas novedīs līdz Rūķu un Pasaku mežam. „Lai dalībnieku gandarījums par pasākumu būtu vēl lielāks, mēs rūpēsimies gan par aizraujošu distanci, gan par servisu pirms un pēc sacensībām: kā jau xRace piedzīvojumu sacensībās ierasts, ikvienam dalībniekam tiks nodrošinātas siltas dušas, velo serviss, pusdienas un citas komforta lietas," tā J.Vanags.

Lai piedalīties, nepieciešami tikai 3 riteņi, ķiveres un 2 komandas biedri. Dalības maksa ir 8 lati no dalībnieka. Reģistrācija un pilns sacensības nolikums no 5.septembra ir pieejams mājas lapā www.xrace.lv.

xRace ir piedzīvojumu sacensības, kuras jau otro gadu organizē pārsteigumu, jaunumu un izaicinājumu bagātas sacensības dažādās Latvijas pilsētās vasaras laikā. xRace kvalitātes un popularitātes statusu apliecina tas, ka katrā posmā tiek uzstādīti jauni dalībnieku rekordi un arvien vairāk aktīvās atpūtas mīļotāji starp savām sportiskajām aktivitātēm izvēlās tieši xRace. Šogad, lai vēl nedaudz pagarināt vasaras sezonu, pārsteigt savus jau patstāvīgus dalībniekus ar kaut ko atšķirīgu un nebijušo, iepazināt velo braucējus ar xRace piedzīvojumiem, organizē Latvijā jaunas velo orientēšanas sacensības.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV