Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

ZZ Čempionātam nedēļas laikā pieteikušies vairāk nekā 13 tūkstoši skolēnu

EasyGet.lv, 05.03.2012. 14:47

Tikai nedēļu pēc Latvijas lielāko skolēnu sporta un prāta spēļu ZZ Čempionāts 2012 atklāšanas sacensībām pieteikušies jau vairāk nekā 13 300 skolēnu, informē Zelta Zivtiņas sabiedrisko attiecību konsultante Eva Mežīte. Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis čempionātu rīko jau sesto reizi, un šogad pasākuma organizatori cer iesaistīt rekordlielu klašu skaitu – vairāk nekā 1900 klašu jeb ap 48 000 skolēnu. Pieteikt savu klasi sacensībām radošos un netradicionālos sporta veidos iespējams līdz 21. martam, reģistrējoties www.zzcempionats.lv.
ZZ Čempionātam nedēļas laikā pieteikušies vairāk nekā 13 tūkstoši skolēnu

Lai ZZ Čempionātā iesaistītu vēl vairāk jauniešu, līdz pat aprīļa vidum dažādās skolās Latvijā atklātās sporta stundas vadīs slaveni sportisti. Jau rīt, 6. martā, autosportiste Karlīne Štāla dalīties savā pieredzē dosies uz Mārupes vidusskolu.

Akcijas laikā sporta skolotāju lomās iejutīsies arī 2000. gada Sidnejas Olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs Aigars Fadejevs, VEF un Latvijas izlases basketbolisti Kristaps Janičenoks un Sandis Valters, Latvijas izlases vadošais volejbolists Ansis Medenis, jaunais un talantīgais vieglatlēts – šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, smaiļotāji – olimpieši Aleksejs Rumjancevs un Krists Straume, pludmales volejboliste Inguna Minusa, kā arī snovborda pionieris Latvijā Inārs Bīrmanis.

Savukārt, lai motivētu jauniešus pieteikties čempionātam laicīgi, Radio 101 katru nedēļu ēterā izlozēs vienu klasi ar radošāko pieteikuma video, kas papildus iekļūšanai pusfinālā saņems Radio 101 dīdžeju Toma Grēviņa un Egona Reitera ballīti savā skolā. Pirmā ballīte notiks Pilsrundāles vidusskolā, jo tieši šīs skolas 6a klase pirmā paveica ZZ Čempionāta mājas darbu. Rezultāti un vairāk info par konkursu www.radio101.lv.

ZZ Čempionāts 2012 norisināsies olimpisko spēļu zīmē ar aicinājumu Startējam olimpiski. Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē papildus 6.-8. un 10.-11. klašu grupām piedalīties varēs arī 4. un 5. klases, startējot Junioru līgā. Prāta un sporta spēles kā ierasts norisināsies trīs posmos. Pirmajā pārbaudījumā klasēm, lai izcīnītu vietu čempionāta pusfinālā, ir jāsagatavo videosveiciens tiem sportistiem, kuri šovasar piedalīsies XXX Olimpiskajās spēlēs Londonā. Tām klasēm, kas pusfinālā netiks, tiks dota otra iespēja – izpildot čempionāta uzdevumu mājas lapā jeb piedaloties Online ZZ Čempionātā, labākās 6 klases katrā vecuma grupā uzreiz varēs iekļūt finālā.

Pēc uzvarētāju klašu noteikšanas pirmajā kārtā no 10. aprīļa līdz 3. maijam notiks ZZ Čempionāta pusfināli dažādās Latvijas pilsētās – Dobelē, Ogrē, Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Valmierā, Jēkabpilī, Madonā, Ventspilī un Kuldīgā. Tajos kopumā piedalīsies 200 klases katrā klašu grupā. Savukārt Lielais Fināls notiks 2. jūnijā Rīgā, kur tiks uzaicinātas 108 klases kas būs uzrādījušas labākos rezultātus pusfinālos, kā arī 18 klases no Online ZZ Čempionāta.

ZZ Čempionāta tradīcija
ZZ Čempionāts ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007.gadā. Ik gadu pieteikumu skaits no klasēm ir turpinājis augt, 2010.gadā un 2011.gadā tie tika saņemti jau no vairāk nekā 1850 klasēm, apvienojot ap 47 500 skolēnu. 2012.gadā sacensības notiks jau sesto gadu, un tajās par uzvaru cīnīsies 600 klases.

Viens no čempionāta simboliem ir arī tā vadītājs jeb galvenais sporta skolotājs – šogad šādu statusu ieguvis Aldis Kalniņš. Aldis kļuva sabiedrībā pazīstams, piedaloties televīzijas humora šovos Brīnumzeme, Savādi gan un Ak, kungs, un 2011. gadā izdodot paša zīmētu un sacerētu iedvesmojošu bilžu grāmatu Zili brīnumi.

Katru gadu uzvarētāju klasēm ZZ dāvina arī vērtīgas balvas, šogad tās būs vēl krāšņākas:
1. vieta visām klašu grupām: TREK velosipēdi katram klases skolēnam.
2. vieta visām klašu grupām: Samsung mobilie telefoni katram klases skolēnam.
3. vieta 4.-5. un 6.-8. klašu grupā: traks pārgājiens pa Latviju visai klasei sadarbībā ar AXA.
3. vieta 10.-11. klašu grupā: biļetes un kopīgs brauciens visai klasei uz Red Hot Chilli Peppers koncertu Tallinā.

Par ZZ Čempionātu 2012

ZZ Čempionātu organizē Zelta Zivtiņa un Jauniešu organizācija Avantis. To atbalsta Tele2, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skolu Sporta Federācija, Nike, Sportland, TREK, AXA, Samsung, Radio 101, Everest, Gutta, Ādažu Čipsi, Arēna „Rīga", Ogres novada dome, Kuldīgas novada dome, Dobeles novada dome, Jelgavas novada dome, Daugavpils novada dome, Jēkabpils novada dome, Valmieras novada dome, Madonas novada dome, Ventspils novada dome un Ergo. Par sacensībām informē LNT, Inbox.lv, Sīrups, JCDecaux, portāls Sportacentrs.com, Latvijas lielākais izglītības portāls E-klase, portāls Draugiem.lv, European Hit Radio, laikraksts Diena un portāls Diena.lv.

Par Zelta Zivtiņu

Zelta Zivtiņa (ZZ) ir pirmā priekšapmaksas mobilo sakaru karte Latvijā, kas jau 14 gadus klientiem nodrošina plašu augstākās kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumu klāstu Tele2 tīklā par izdevīgāko cenu. Zelta Zivtiņa ir stabils līderis mobilo sakaru priekšapmaksas karšu segmentā ar lielāko – aptuveni 700 000 – klientu tīklu. ZZ jau vairākus gadus pēc kārtas ir arī viens no mīlētākajiem telekomunikāciju zīmoliem Latvijā. ZZ vienmēr ir atbalstījusi Latvijas jauniešus un ieguldījusi viņu talantu attīstībā. Nozīmīgākie pēdējo gadu projekti ir vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts un ZZ Stipendijas jauniešiem. Plašāka informācija par ZZ pakalpojumiem pieejama mājaslapā www.zeltazivtina.lv un Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV