Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Skolēni stāsta, kādēļ piedalīties ZZ Čempionātā

EasyGet.lv, 09.03.2012. 13:49

Latvijas lielākās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts ir tradīcija jau sešu gadu garumā, kas ar katru nākamo gadu iesaista arvien vairāk un vairāk jauniešu. Šobrīd pieteikumu skaits ir sasniedzis jau gandrīz 20 tūkstošus. Lai motivētu citus iesaistīties sporta un prāta spēlēs, savos iespaidos dalās iepriekšējo gadu sacensību dalībnieki. Bet par to, kādēļ sportot – stāsta bērni, kas tikai plāno iesaistīties ZZ Čempionātā 2012. Pieteikt savu klasi sacensībām radošos un netradicionālos sporta veidos iespējams līdz 21. martam, reģistrējoties www.zzcempionats.lv.
Skolēni stāsta, kādēļ piedalīties ZZ Čempionātā

ZZ Čempionāta 2011 viens no galvenās balvas ieguvējiem Reinis, kurš šobrīd mācās Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas 12. klasē, stāsta, lai iedvesmotu piedalīties citus: „Tās sajūtas un pozitīvās emocijas paliks atmiņā uz visu mūžu. Sacensību laiks klasi vienoja – sākot no gatavošanās, līdz pat pašam ZZ Čempionātam. Toties uzvaras dzinējspēks mums bija sava veida spītība – jāpierāda, uz ko esam spējīgi!"

Klases kapteine Undīne no Rīgas Kultūru vidusskolas, kas pagājušogad ZZ Čempionātā ieguva 2.vietu, kā lielāko ieguvumu no sacensībām min spilgtās atmiņas, par kurām klasē runā vēl šobrīd: „Arī šogad mēs gribētu piedalīties, bet nāksies pagaidīt un startēt 10.-11. klašu grupā ZZ Čempionātā 2013. Noteikti iesaku piedalīties arī citiem – sacensībās pavadītais laiks kopā ir to vērts. ZZ Čempionāts ļauj atklāt jaunus talantus kā sevī, tā arī citos, tomēr pats pozitīvākais mirklis bija brīdis, kad uzzini,ka klase ir izcīnijusi 2.vietu!"

„ZZ Čempionātā piedalījos 2010. gadā. Mūsu mājas darbs bija izveidot dzīvo figūru par tēmu „Visi par vienu", kas simbolizētu klases pārstāvēto skolu vai pilsētu. Savu darbu pieteicām ar saukli „Staro Rīga, staro Āgenskalns" – visi satināmies elektrisko lampiņu virtenēs un šo skatu iemūžinājām fotogrāfijā," stāsta Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas absolvente Marta. „Atceros to labo kopības sajūtu – visa klase satinās elektriskajās lapiņās un stāvēja piesnigušā skolas pagalmā. Virtenes, protams, pieslēgtas pie elektrības, bet mēs spīdam un visi kopā griežamies uz riņķi. Fantastiski!"

Savos plānos piedalīties ZZ Čempionātā 2012 dalās skolēni no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas. Skolniece Alise uzsver, ka šogad piedalīsies kopības sajūtas un klases vienotības dēļ, bet Zane, kas ZZ Čempionātā piedalījās jau mācoties 8. klasē un kopā ar klasi tika līdz finālam, tagad cer uz vēl labākiem rezultātiem – uzvaru. Citi jaunieši atzīst, ka viņiem vienkārši patīk sportiskas aktivitātes un sacensības ir lieliska iespēja sportot un izklaidēties visiem kopā, tomēr skolēns Francis pārliecinoši uzsver: „Es piedalīšos ZZ Čempionātā, jo dzīvoju, lai uzvarētu!"

Komandas kapteine Līga no Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, kura 2. vietu kopā ar klasi ieguvusi divus gadus pēc kārtas arī novērtē klases saliedētību: „Sacensības ir jautrs pasākums, ko no sirds tu izbaudi kopā ar taviem draugiem. Klases vienotības koeficients palielinās acīmredzami. Pieteikties ZZ Čempionātam iesaku tādēļ, ka tā pavisam noteikti ir izdevusies un sportiski pavadīta diena, kā arī tas ir labs veids kā saliedēt klases kolektīvu. Čempionāta laikā bija patīkami sajust spēku, uz ko klase ir spējīga, pierādīt savas spējas. Protams, pozitīvākais bija iegūtā 2. vieta un kopīgi pavadītais laiks ar klases biedriem."

Arī vidusskolas absolvente Marta atzīst: „Tā ir pozitīva pieredze ikviena skolēna dzīvē. ZZ Čempionāts sagādā prieku un ļauj atslēgties no ierastā dienas ritma. Es ieraudzīju klasesbiedrus no pavisam cita skatu punkta – redzēju, kā skaļākais palīdz klusākajam un otrādi. Tas ir iedvesmojoši, jo saproti, ka sacensības ir saliedējušas klasi un tā ir kļuvusi par vienotu veselumu."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV