Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

SEB MTB sezonas pirmajā posmā piedalās teju 2500 dalībnieki

EasyGet.lv, 29.04.2012. 22:16

Svētdien, 29. aprīlī, Latvijā vadošā kalnu riteņbraukšanas seriāla SEB MTB sezonas pirmajā posmā Cēsis – Valmiera sporta klasē vīriešu konkurencē triumfēja Matīss Preimanis, kurš pārstāv Alpha Baltic komandu, savukārt no sievietēm uzvaras laurus plūca Lelde Ardava no Rietumu - Delfin. Saulainais laiks un lieliskā trase pulcēja 2439 velomīļus.
SEB MTB sezonas pirmajā posmā piedalās teju 2500 dalībnieki

Galerijas:

Rexona sporta klasē uzvarējušais Matīss Preimanis pārspēja konkurentu Induli Bekmani no Rietumu – Delfin par 2 sekundēm. Indulim uz papēžiem mina Arnis Pētersons (ZZK), kurš ieguva godpilno 3. vietu.

Sieviešu konkurencē nepārspējama bija SEB MTB maratonu sērijas pērnā gada līdere Lelde Ardava, aiz sevis otrā vietā atstājot Daci Rožlapu no Fisherteam. Trešā vietā ierindojās Līga Šmite (Vidzemes mērnieks).

Tautas klasē sīvā konkurencē uzvaru izcīnīja Jānis Bērziņš, par dažiem metriem apsteidzot savu niknāko konkurentu Jāni Ozolu (Veloserviss). Trešais palika Roberts Draugs no Hawaii Express.

Rexona sporta distancē ar labiem rezultātiem startēja arī Siguldas pilsētas mērs Uģis Mitrevics, kuram šis bija pirmais starts SEB MTB maratona sporta klasē. Viņš savā vecuma grupā izcīnījis godpilno trešo vietu.

Pavisam Rexona sporta distancē startēja 247 braucēji, Virši A tautas distancē 1937 braucēji, bet Mammadaba Veselības braucienā (bez laika kontroles un sacensību elementa) savus spēkus izmēģināja 101 velo entuziasts. Kāruma bērnu sacensībās startēja 154 dalībnieki.

Distancē dalībnieku slāpes veldzēja ūdens un enerģijas dzērieni. Saulainā laika dēļ Zaķumuižas ūdens un Maxim dzērieni bija īpaši pieprasīti – dalībnieki trasē patērēja vairāk nekā 2000 litrus ūdens un 100 litru vitamīnu dzēriena. Iecienītas bija arī Augļu servisa sagādātās veldzējošās uzkodas. Distancē tika izlietoti 150 kg augļu un dārzeņu. Pēc finiša visi sacensību dalībnieki varēja baudīt jaunā SEB MTB maratonu ēdinātāja - SIA Baltic Restaurants Latvia sagādāto soļanku.

Lielu paldies organizatori velta Kocēnu pagasta rūķīšiem, kuri sacensību dalībniekiem sagādāja īpašu pārsteigumu - pie omulīga ugunskura vārīja siltu tēju un cienāja ar veselīgu sēklu maisījumu Dabas spēks un Fazer sagādāto maizi.

Tehnisko atbalstu velobraucējiem sniedz būvniecības nams Kurši, savukārt velosipēdu apkopi – Veloserviss. Par sacensību trases izveidošanu rūpējās Skandi motors, nodrošinot organizatorus ar piemērotu un izturīgu apvidus auto.

Nākamais „SEB MTB" posms notiks 13. maijā, Siguldā. Tāpat kā posmā Cēsis – Valmiera, kā arī citos posmos dalībnieki var izvēlēties sev piemērotāko no četrām distancēm - Rexona sporta distanci (55 līdz 70 km), Virši A tautas distanci (30 līdz 45 km), Mammadaba veselības distanci (30 līdz 35 km bez laika kontroles un sacensību elementa) un bērnu Kārums bērnu sacensības (400 līdz 1000 m).

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā www.velo.lv, kā arī Veloserviss veikalos.

Foto: SEB MTB sezonas pirmais posms Cēsis – Valmiera. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV