Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Reinis Nitišs un citas zvaigznes nedēļas nogalē NEZ rallijkrosā Mūsā

Easyget.lv, 09.07.2013. 10:46

13. un 14. jūlijā sporta kompleksā Mūsa, pie Bauskas, tiks aizvadīts NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešais posms. Uz starta Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klases līderis Reinis Nitišs, kā arī citi, vairāk nekā 40 rallijkrosa dalībnieki. 30 sportisti arī nacionālajā Folkreisa klasē. Sacensības sāksies sestdien, bet kulminācija – svētdien.
Reinis Nitišs un citas zvaigznes nedēļas nogalē NEZ rallijkrosā Mūsā

Strauji uzlēkusī autosporta zvaigzne Reinis Nitišs Mūsā aizvadīs savu vienīgo šīs sezonas sacīksti Latvijā, līdz ar to Latvijas līdzjutējiem šī būs vienīgā iespēja klātienē vērot Eiropas labākā Super 1600 klases braucēja sniegumu. Nitišs par absolūti nepieciešamu uzskata startēšanu NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta posmā Latvijā: 

„Jūtu Latvijas autosporta līdzjutēju atbalstu katrā sacīkstē Eiropas čempionātā, zinu, ka ir daudzi, kuri vēl man izdošanos. Tas, kā es varu pateikties līdzjutējiem, ir mans starts Latvijā! Uz sacīksti braukšu kaujinieciskā noskaņojumā, jo NEZ Super 1600 klasē būs vairāki ļoti spēcīgi sportisti un nekādā gadījumā neuzskatu šo cīņu par jau šobrīd uzvarētu.”

Jāpiebilst, ka Nitišs ir pērnā gada NEZ 1600 klases Ziemeļeiropas čempions. Viņam pretī stāsies spēcīgie šā gada līderi – norvēģis Robins Bake Andresens, lietuvieši Ernests Staponkus un Laurins Diržininks, igaunis Janno Ligurs, spēcīgie latvieši Jānis Baumanis, Reinis Safonovs un Mārtiņš Porietis. Klasē nopietna konkurence – 15 sportisti no piecām valstīm.

Lieliska izrāde būs arī NEZ Supercar klasē. Uz starta stāsies Eiropas rallijkrosa čempionāta dalībnieki igauņi Valdurs Reinsalu un Andri Ouns, Latvijas jaunās pilnpiedziņas krosa zvaigznes Agris Brediks un Lauris Unāms, spēcīgi lietuvieši. Kopumā pilnpiedziņas klasē cīņai gatavojas desmit dalībnieki, turklāt tiek gaidīts novēlots Somijas sportista un favorīta Silvo Vītanena pieteikums.

NEZ 2000 klasē varētu būt interesants divu latviešu Toma Ziedāna un Jura Spīķa duelis, tomēr mūsējiem svarīgāk būs uzmanīt galveno favorītu un kopvērtējuma līderi norvēģi Kristianu Sandmo. Klasē arī Lietuvas un Dānijas sportisti.
Internacionāls sastāvs Open klasē – norvēģi, dāņi, zviedri un somi pret Latvijas, Lietuvas un Polijas sportistiem. Tikpat raibs tehnikas sastāvs – sākot ar Volvo S40 un Subaru Impreza, beidzot ar daudz piedzīvojušiem VAZ 2105 un Ford Escort. Klasē uz starta stāsies 11 sportisti.

Kopumā cīņām NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā Mūsas trasē pieteikušies 43 sportisti. 30 dalībnieki gatavojas cīņai LAF Folkreisa Vasaras kausa trešajā posmā. Uz starta līderi Mārtiņš Starks, Sandis Džeriņš, Ivo Gabrāns, Rihards Dainis un pārējie tautas sporta dalībnieki. Lai arī auto trasē būs lēnāki par NEZ rallijkrosa dalībniekiem, sportistu azarts liks šķindēt mašīnu dzelžiem un uzvarētājs tiks noskaidrots skarbās cīņās.

Sacīkste būs arī Latvijas Bērnu Beta bagiju čempionāta kārtējais posms, kurā uz starta stāsies pieci jaunie sportisti, vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem.

Sestdienas programma paredz pl.11:30 uzsākt brīvos treniņus un sekojošo laika kontroles sēriju. Pirmais brauciens ar kopēju startu paredzēts pl.15:00. Sestdien notiks pirmā kvalifikācijas sērija rallijkrosam, pirmās divas sērijas – folkreisam, bet pirmajā dienā cīņas līdz pat apbalvošanai aizvadīs Beta bagiju braucēji. Skatītājiem ieteicams apsvērt iespēju sacīksti apmeklēt jau sestdien un izmantot Mūsas upes krastus kā telšu būvēšanas vietu, lai sagaidītu svētdienas izšķirošās cīņas.

Svētdienas notikumi sāksies pl.11:00 ar sacensību atklāšanu, kam sekos rallijkrosa un folkreisa atlikušās kvalifikācijas, folkreisa pusfināli un rallijkrosa un folkreisa finālbraucieni.

Skatītāji biļetes varēs iegādāties gan sporta kompleksā Mūsa sacensību dienās, gan iepriekšpārdošanās www.bilesuserviss.lv.

Foto: Reinis Nitišs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV