Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

WikiLeaks datu centrs kā no Džeimsa Bonda filmām

ZParks, 14.12.2010. 11:15

Pēdējā laika un, iespējams, šī gada lielākais skandālists ir interneta vietnes WikiLeaks dibinātājs un vienlaikus arī datorspeciālists Džulians Asanžs (Julian Assange). WikiLeaks datu centrs izvietots Stoholmā, tieši zem Vita Berg parka, un saucas Pionen. Šis datu centrs ir izvietots vecā aukstā kara laika kodolbunkurā, un tā dizains ir ieturēts klasiskā Džeimsa Bonda filmu stilā.
WikiLeaks datu centrs kā no Džeimsa Bonda filmām

Galerijas:

Dizains nav nejaušs, jo to 2008. gadā veidoja zviedru arhitektu firma Albert France-Lanord, izmantojot 1979. gada Džeimsa Bonda filmas "Moonraker" stilu, nokopējot filmas galvenā ļaundara Hugo Draksa (Hugo Drax) midzeni. Datu centrā izvietoti ne tikai serveri un cita datus uzglabāšanu nodrošinoša tehnika, bet arī pāris zemūdeņu dzinēji, kuri nodrošina strāvas padevi, parastās elektroapgādes traucējumu gadījumā. Kopumā drūmo un tehnoloģisko atmosfēru nedaudz mīkstina mākslīgā saules gaisma, zaļie augi un ūdenskritumi.

Šajā datu centrā glabājas ne tikai WikiLeaks piederošā informācija, bet arī vairākām citām kompānijām piederoši dati.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV