Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Spīlbergs iekļauts arābu melnajā sarakstā

kinokino.lv, 22.12.2010. 10:08

Mediju organizācija WikiLeaks atklājusi, ka Arābu līga „melnajā sarakstā" iekļāvusi vienu no ietekmīgākajiem amerikāņu kinorežisoriem - Stīvenu Spīlbergu.
Spīlbergs iekļauts arābu melnajā sarakstā

Dokuments, kas bijis iekļauts WikiLeaks klasificētās informācijas slēptuvē, atklāj, ka starptautiskā organizācija Arābu valstu līga 2007. gadā bija nolēmusi aizliegt visu režisora Spīlberga filmu demonstrēšanu konkrētās valstīs pēc tam, kad viņš bija ziedojis vienu miljonu dolāru Izraēlai tās kara darbības laikā 2006. gadā Libānā.

Dienesta vēstulē, ko bija nosūtījusi ASV vēstniecība Damaskā, bija teikts, ka Malaizija, Irāna, Pakistāna un Indonēzija Arābu līgas sanāksmē 2007.gadā balsoja par šādu aizliegumu.

Neskatoties uz to, britu laikraksts Guardian norāda, ka režisora pārstāvji tomēr apgalvo, ka Spīlberga filmu boikots nav bijis uzspiests un ka viņa filmas arābu valstīs tomēr tikušas izplatītas.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV