Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

DreamWorks plāno filmu par WikiLeaks

kinokino.lv, 05.03.2011. 12:35

Studija DreamWorks iegādājusies tiesības ekranizēt divas grāmatas par WikiLeaks dibinātāju Džulianu Asanžu un viņa skandalozo interneta vietni, ziņo aģentūra Reuters.
DreamWorks plāno filmu par WikiLeaks

Viena no grāmatām ir "WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy", kuras autori ir britu izdevuma The Guardian žurnālisti Deivids Lī un Lūks Hārdings. Otra - "Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website", ko uzrakstījis bijušais tīmekļa vietnes programmētājs un pārstāvis Daniels Domšaits-Bergs.

Pagaidām studijas projektam nav piesaistīts ne režisors, ne producents, tāpat pāragri runāt filmas uzņemšanas laiku.

Kā 2010.gada nogalē plaši tika atspoguļots masu medijos, WikiLeaks galvenais varonis, austrāliešu datorspeciālists un vārda brīvības cīnītājs Džulians Asanžs tika arestēts par slepenu dokumentu nopludināšanu internetā un citiem noziegumiem, kuri vēl nav pierādīti. Asanža rīcībai ir gan atbalstītāji, gan kritiķi - sevišķi no ASV varas iestāžu puses, jo tieši ASV diplomātu ziņojumu noplūde izraisīja lielāko rezonansi.

Jau ziņots, ka kompānija Josephson Entertainment ir iegādājusies Endrjū Foulera biogrāfiskās grāmatas "The Most Dangerous Man in the World" ekranizācijas tiesības un gatavojas kinolentē atveidot Džuliana Asanža dzīvesstāstu.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Publicitātes fofo, Džulians Asanžs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV