Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Ziemeļu stāstos" par Jantes likumu, sociāldemokrātiju un zviedru rakstura iezīmēm

Marika Gintere, 22.03.2010. 11:50

Interneta žurnālā „Ziemeļu stāsti” šoreiz viss par un ap Zviedriju: sākot ar vasaras saulgriežu tradīcijām un beidzot ar politikas dzīves peripetijām.
"Ziemeļu stāstos" par Jantes likumu, sociāldemokrātiju un zviedru rakstura iezīmēm

Mākslas zinātnieks Jānis Borgs, kura dzīves gaitas ir cieši saistītas ar šo Ziemeļu valsti, dalās savos vērojumos – par zviedros iesakņojušos vainas apziņu, par mūžam dzīvo internacionālismu un sadzīves īpatnībām.

Paši zviedri sevi uzskata par kautrīgiem, klusiem un garlaicīgiem. Vai tas ir Jantes likuma garā ieturētās audzināšanas rezultāts? Un kā klājas zviedru stabilitātes garantam - sociāldemokrātiem? Vai pēc nesenā zaudējuma ir gaidāma politiskā reinkarnācija?

Par to visu lasiet jaunākajā „Ziemeļu stāstu” numurā: www.ziemelustasti.lv

„Ziemeļu stāsti” ir tīmekļa žurnāls, kas iznāk divas reizes mēnesī - tieši ceturtdienās. Tajā tiek publicēti jauni vēstījumi no dažādiem autoriem, kuriem Ziemeļu zemes iekritušas sirdīs, prātos un ceļojumu somās...

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV