Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Kastes, kastītes un plauktiņi – krāsainam akcentam un praktiskai pielietojamībai

Kristīne Gruznova, 05.10.2009. 12:38

Kārtības ieviešanai mājoklī iesaka Zane Skalberga, dizaina konsultante Mēbeļu un interjera centrā Spice, veidojusi dizainu vairākos „Mājokļa jautājums” raidījumos.
Kastes, kastītes un plauktiņi – krāsainam akcentam un praktiskai pielietojamībai

Šobrīd interjerā īpaši aktuāli ir atvērta tipa plaukti, kas aizstāj jau sen aizmirstās padomju laika sekcijas, kad viss, kas plauktos novietots, atradās aiz stikla durtiņām. Un tomēr, tādam skapju dizainam bija daudzi plusi. Lai gan šobrīd modē vienkāršie, askētiskie un minimālisma stilā ieturētie plaukti interjerā izskatās ļoti pievilcīgi, ir jāuzmanās, lai tie netiktu apkrauti ar mantām, tā veidojot nekārtību. Atvērta tipa plauktiņi un it viss, kas uz tiem atrodas, ļoti ātri noput. Tādēļ pirms iegādāties plauktus, der padomāt, kādam mērķim tos izmantosim, jo atvērta tipa plauktiņi vairāk spēlē dekoratīvu, nevis praktisku lomu telpā. Taču, lai ar dažādām lietām un sīkām lietiņām nepārblīvētu plauktus, kārtības ieviešanai mājā var izmantot dekoratīvās kastes, kas šobrīd interjerā ir ļoti aktuālas.

Kastes kā praktisks un dekoratīvs akcents interjerā

Kastes, kastītes un lādes dažādu lietu glabāšanai ir pieejamas visdažādākajos izmēros, tāpat ir plašs krāsu un materiālu piedāvājums. Būtiski, lai tās ir pieskaņotas pārējam interjera stilam, vai kalpo kā dekoratīvs akcents telpā. Veikalos ir iegādājamas kartona, plastmasas, ādas, papīra, pītas, stikla, metāla un citu materiālu kastes, kas paredzētas kādam konkrētam mērķim, piemēram, maizes kastes, veļas kastes, gan dažāda stila – askētiskas un ļoti greznas, kurām jūs paši varat atrast vispiemērotāko pielietojuma veidu. Kārtojot lietas šādās kastēs, jūs vienmēr zināsiet kur atrodas nepieciešamā lieta, turklāt kastes kalpos kā dekoratīvs slēpnis gan dokumentiem, gan sīklietām, žurnāliem un pat apģērbam. Kastu izvietojumu telpā var variēt dažādi – piemēram, novietojot uz grīdas piramīdas formā no lielākas uz mazāku. Dažkārt, ja kaste ir izgatavota no izturīga materiāla, to var izmantot arī kā balstu, piemēram, galda virsmai. Kā svaiga vēsma interjerā var kalpot krēslu nomaiņa ar vairākām sēžamkastēm, kas ir ļoti veiksmīgs veids kā izmantot telpu, protams, kastes pieskaņojot interjeram gan pēc stila, materiāla un krāsas. Vannas istabās kastes no ādas var ērti izmantot kā vietu, kur uzglabāt sadzīves ķīmiju, kosmētiku vai dvieļus, savukārt pītas kastes vannas istabā palīdzēs radīt mājīgu un omulīgu sajūtu.

Kastes rotaļlietu glabāšanai bērnistabā


Rotaļlietu kastes bērnistabās ir labs risinājums kārtības ieviešanai un bērnu lietu sakārtošanai. Turklāt krāsainās kastes telpā kalpos kā vizuāli piesaistošs akcents, ja tās būs novietotas plauktos, uz grīdas, vai arī iegādāsieties bērnistabai pārvietojamās kastes uz ritentiņiem. Bērnistabā vislabāk izmantot plastmasas kastes, jo tās ir izturīgākas un nav tik viegli saplēšamas, turklāt, kopā ar bērnu kārtojot viņa telpu, varam iemācīt, ka katrai mantai ir sava kaste un īpaša vieta.  

Pirms dodamies iepirkt kastes, der atcerēties kādu būtisku priekšnoteikumu – nav nepieciešams pārcensties ar kastu raibumu vai dažādību. Kā jebkuram priekšmetam interjerā, tām ir jābūt harmonijā ar priekšmetiem, kas atrodas telpā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV