Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Tradicionālo prasmju skola 2010" noslēgsies Smiltenē

Inga Bika, 24.11.2010. 11:31

Jau šajā sestdienā, 27. novembrī, plkst. 12.00 Smiltenes Kultūras un sporta centrā notiks rudens „Tradicionālo prasmju skolas 2010" noslēgums. Pasākumā, kurā tiksies meistari un viņu mācekļi, laipni gaidīts ikviens interesents.

No plkst. 12.00 Smiltenes Kultūras un sporta centra Mazajā zālē būs apskatāma meistaru un mācekļu darinājumu izstāde, kā arī notiks amatu un prasmju demonstrējumi.

Lielajā zālē muzicēs folkloras kopas „Rota" un „Ore", savukārt plkst. 14.00 sāksies meistaru godināšana un koncerts, kurā piedalīsies Siguldas folkloras kopa „Senleja", Smiltenes bērnu deju kopa „Dadzīši" un folkloras kopa „Rota", kas dziesmās un dejās iesaistīs visus dalībniekus.

Četras sestdienas sešpadsmit Vidzemes pagastos un pilsētās meistari savas prasmes un zināšanas bezmaksas nodarbībās nodeva vairāk nekā 900 mācekļiem. Ķoņos prasmju apgūšanā aktīvi iesaistījās Rūjienas skolu audzēkņi, savukārt pēdējā nodarbībā ūdenskliņģerus cept mācījās cilvēku grupa ar īpašām vajadzībām. Līgatnē tās apstrādē darbojās gan vietējie arodapmācības skolotāji, gan interesenti no Alūksnes un Ērgļiem, savukārt Siguldā celu jostas aust visas četras reizes regulāri mācījās astoņas dalībnieces. Lai gan pirts slotu siešana un zāļu tēju vākšana ir viens no vasaras darbiem, tas netraucēja šo prasmi apgūt arī rudenī, kad dažādas zāļu tējas nepieciešamas veselības stiprināšanai. Pie tautas daiļamata meistares Rasmas Āboltiņas sarežģītos dubultcimdus adīt regulāri brauca no mācekļi Alūksnes.

Tradicionālo prasmju skolu 2010 Vidzemē rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra.

Atbalstītāji: UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Vidzemes plānošanas reģions, pilsētu un novadu pašvaldības, Latvijas Mobilais Telefons, Latvijas Radio 2, Kultūras Forums, portāli KasNotiek un Mūzika Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV