Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noslēgusies „Tradicionālo prasmju skola 2010" Vidzemē

Inga Bika, 29.11.2010. 19:17

Pagājušajā sestdienā, 27. novembrī, Smiltenes Kultūras un sporta centrā noslēdzās rudens „Tradicionālo prasmju skola 2010".
Noslēgusies „Tradicionālo prasmju skola 2010" Vidzemē

Noslēguma pasākumā notika meistaru godināšana, apmeklētājiem bija iespēja apskatīt meistaru un mācekļu darinājumu izstādi, kā arī amatu un prasmju demonstrējumus. Pasākumā muzicēja Smiltenes bērnu deju kopa „Dadzīši" un folkloras kopas „Senleja", „Rota" un „Ore", kas dziesmās un dejās iesaistīja visus dalībniekus.

Četras sestdienas sešpadsmit Vidzemes pagastos un pilsētās meistari savas prasmes un zināšanas bezmaksas nodarbībās nodeva vairāk nekā 900 mācekļiem, kuru starpā bija visdažādāko paaudžu un nodarbošanos pārstāvji.

Nākamo „Tradicionālo prasmju skolu" Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra (NKMVA) plāno rīkot 2011. gada pavasarī Latgalē.

NKMVA pateicas „Tradicionālo prasmju skolas 2010" atbalstītājiem: UNESCO Latvijas Nacionālā komisijai, Vidzemes plānošanas reģionam, pilsētu un novadu pašvaldībām, Latvijas Mobilajam Telefonam, Latvijas Radio 2, laikrakstam „Kultūras Forums", portāliem „KasNotiek" un „Mūzika Latvijā".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV