Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noskaidroti konkursa „Superpuika 2011" finālisti

Mārīte Lempa, 08.12.2010. 10:26 | komentāri (1)

Decembra sākumā Rīgā norisinājās konkursa „Superpuika 2011" 2. kārta jeb „Citas izdzīvošanas skolas" 2. posms.
Noskaidroti konkursa „Superpuika 2011" finālisti

Otrajā kārtā par iespēju turpināt konkursu finālā sacentās 32 dalībnieki no dažādām Latvijas pilsētām. Šajā kārtā dalībnieku izdzīvošanas prasmes, veicot tehniskus, fiziskus, praktiskus un radošus uzdevumus, tika pārbaudītas, balstoties ne tikai mūsdienu, bet arī iepriekšējo paaudžu nodotajos padomos un zināšanās. Zēni ne tikai sacentās par iekļūšanu finālā, bet arī apguva jaunas prasmes, dodoties piedzīvojumā cauri dažādiem laikmetiem un tradīcijām.

Konkursa 2. kārta norisinājās Tehniskās jaunrades namā „Annas 2", kur, pielietojot praktiskās un tehniskās zināšanas, radošu domāšanu un fizisko sagatavotību, konkursa dalībnieki veica piecus pārbaudes uzdevumus: amatniecības uzdevumā „Putnu gastronoms" dalībnieki no dotajiem materiāliem un pēc dotā parauga gatavoja putnu barotavu; radošajā uzdevumā „Scenogrāfa kaste" dalībnieki dizainēja un gatavoja scenogrāfiju fragmentam no grāmatas T. Jansone „Mumintēta memuāri"; tehniskajā uzdevumā „Benzīnbākas modelēšana" dalībnieki no skārda un papīra rasēja un izgatavoja benzīnbākas modeli; praktiskajā uzdevumā „Nameja rokassprādze" superpuikas meistaroja autentisku Nameja roksassprādzi. Uzdevumos tika vērtēts: darba atbislstība dotajam uzdevumam, doto materiālu un darbarīku racionāla izmantošana, tehniskais izpildījums un darba kvalitāte, iekļaušanās dotajā laikā, darba mākslinieciskais risinājums, darba orģinalitāte un radošā ideja.

Sadarbībā ar biedrību „Ugunszīme" konkursa dalībnieki piedalījās „Bruņinieku spēka turnīrā", iepazīstot Latvijas senās vēstures un viduslaiku sacensību un cīņas spēļu elementus (bruņas, vairogus, zobenus, šķēpus u.c.).

Konkursa „Superpuika 2011" finālā piedalīsies 10 dalībnieki:

Kārlis Ķuzis (Druvas vidusskola)
Emīls Koniševs (Briežuciema pamatskola)
Andris Maskalāns (Daudzeses pamatskola)
Artūrs Jurkāns (Madonas pilsētas 1. vidusskola)
Nils Vaiders (Jēkabpils pamatskola)
Eduards Ancāns (Rožupes pamatskola)
Dāvis Anstrangs (Saldus sākumskola)
Dāvis Barkāns (Rīgas 49. vidusskola)
Eduards Mitris (Jēkabpils pamatskola)
Partiks Kirkils (Rīgas centra sākumskola)

„Superpuika" ir konkurss 11. un 12. gadīgiem zēniem, kuri vēlas sevi izaicināt un pierādīt ekstrēmu, tehnisku, radošu un praktisku uzdevumu veikšanā. Konkurss 2011 gadā svin savu 20 gadu jubileju.

Konkursu organizē: Tehniskās jaunrades nams "Annas 2"
Atbalsta: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments
Vairāk: www.tjn.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV