Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Noskaidrots Superpuika 2011

Egita Korzova, 31.03.2011. 09:11

29. martā Rīgas Cirkā norisinājās Tehniskās jaunrades nama „Annas 2” rīkotā konkursa „Superpuika 2011” fināls. Konkursa 20 gadu jubilejā „Superpuikas” titulu ieguva 12 gadīgais jēkabpilietis Eduards Mitris no Jēkabpils pamatskolas 6. klases.
Noskaidrots Superpuika 2011

Galerijas:

Superpuika Eduards uzskata, ka īstam Superpuikam ir jābūt gudram, spēcīgam un drosmīgam. Eduards nākotnē plāno kļūt par biznesmeni vai arhitektu, jo viņam piemīt nepieciešamās spējas šīm profesijām. Uzskata, ka Latvijas foršākais sportists ir Sandis Ozoliņš. Tuvāko mērķi kļūt par Superpuiku Eduards jau ir sasniedzis.

Konkursā 2. vietu izcīnīja Eduards Ancāns no Rožupes pamatskolas, 3. vietu ieguva Dāvis Daniels Anstrangs no Saldus sākumskolas un Patriks Kirkils no Rīgas Centra sākumskolas.

Par Superpuikas titulu sacentās arī Dāvids Barkāns (Rīgas 49. vsk.), Kārlis Ķuzis (Druvas vsk.), Emīls Koniševs (Briežuciema pamatskola), Andris Maskalāns (Daudzeses pamatskola), Artūrs Jurkāns (Madonas pilsētas 1. vsk.), Nils Vaiders (Jēkabpils pamatskola), kuri tāpat kā visi finālisti jau no 2010. gada rudens piedalījās vairākās konkursa kārtās un 175 dalībnieku konkurencē izcīnīja iespēju startēt Rīgas Cirkā.

Konkursa fināla pasākums pārsteidza skatītājus ar tehniskiem un aizraujošiem uzdevumiem un TJN "Annas 2" raķešu modelisma pulciņa skolotāja – Pasaules čempiona raķešu modelismā Laura Pumpura radiovadāmā lidmodeļa paraugdemonstrējumu, Apokalipses jātnieku, Velotriāla skolas KARTERS un Velomena (Krišjānis Jansons-Ratiniks) velo limbo paraugdemonstrējumiem, pavārmākslas šovu kopā ar Elmāru Tanni, viduslaiku kaujām 6 metru augstumā (sia „Falkors I.A.U.", biedrība „Ugunszīme") u.c.

10 finālistiem bija jāveic koka amatniecības uzdevums "Portatīvais ķeblis", māla amatniecības uzdevums "3D figūras telpā", pavārmākslas uzdevums "Svētku tortes montāža". Fiziskajā trasē bija jādodas 6 metrus augstos ābolu dārzos un virs skatītāju galvām jāpārvar gravitācijas likumi. Savukārt 2 superfinālisti Eduards Mitris un Eduards Ancāns nokļuva līdz pašam 12 metrus augstajam Rīgas Cirka kupolam un no turienes visātrākais un veiklākais bija Eduards Mitris.

Konkursa „Superpuika 2010" finālu vadīja Atis Bētiņš, žūrijā bija: Irēna Maskaļonoka (TJN „Annas 2" direktore), Kaspars Upacieris (Ufo), Astra Aukšmuksta (VISC, Interešu izglītības nodaļas vadītāja), Alvis Balodis (BZC „Tehnoannas pagrabi" vadītājs), Inese Aivāzova (konkursa „Superpuika" organizatore no 1992. līdz 1998. gadam), Atis Apels (divkāršējais Superpuika 1994 un 1995), Krišjānis Jansons – Ratiniks (Velomens), Lolita Lipinska (Rīgas Cirka direktore), Māra Vilciņa (RDIKSD, Sporta un interešu izglītības nodaļas vadītāja).

Konkursu organizē: Tehniskās jaunrades nams „Annas 2"

Atbalsta: Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments

Vairāk: www.tjn.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV