Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Riga Fashion Week prezentē labāko Latvijas modē

Easyget.lv, 26.03.2013. 14:27

Rīgas modes nedēļa, kuras 18. sezonas sesija notiks no 2. līdz 6. aprīlim izstāžu zālē „Rīgas Mākslas Telpa” un citās galvaspilsētas modīgākajās vietās, prezentēs pasaulei labāko Latvijas modes mākslinieku nākamās rudens/ziemas sezonas vīziju, tādā veidā jau kuru reizi pierādot, ka Latvijas modei ir liels potenciāls ne tikai vietējā tirgū, bet arī starptautiskajā līmenī.
Riga Fashion Week prezentē labāko Latvijas modē

Šosezon Rīgas modes nedēļā savas 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs tādi Latvijas vadošie dizaineri un projekta ilggadīgie dalībnieki, kā Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna Ledskalniņa (zīmols „Anna LED”), Aleksandrs Pavlovs, Jekaterina Šehurina (zīmols „Katya Katya Shehurina”) un zīmols „Narciss”, kā arī Modes nedēļas debitanti – jaunās modes mākslinieces Aleksandra Vestfala, Irina Skladnova un zīmols „Nóló”.

Zīmola „NARCISS” skate notiks 3. aprīlī Spīķeru koncertzālē līdzās Latvijas modes dizaineru interneta veikala www.CreativeLatvia.com jaunas interneta platformas atklāšanai. „NARCISS” prezentēs savu jaunāko kolekciju, kurā raupja vilna ir kombinēta ar smalku zīdu, gaisīgi un caurspīdīgi audumi saskaņojas ar blīviem un smagnējiem, - tā ir kā fantāzija par skaistumu, kur ir apvienoti drāmas un pasakas elementi. Pasākuma laikā par muzikālo noformējumu gadās DJ Uvis ar saksofonistu Jāni Daneviču.

Pēc triju sezonu pārtraukuma Aleksandrs Pavlovs ir atpakaļ Rīgas modes nedēļā. Viņa jaunā kolekcija ietērps sievieti dažādu faktūru audumos, bet galvenais kolekcijas akcents būs audumu pīnes un gofrētas smalkas kleitas.

„Katya Katya Shehurina” kolekcijas pamatā ir rietumu un austrumu motīvu apvienojums, dizainere apvienojusi tajā savaldīgas Viktorijas laikmeta manieres un nemirstīgā japāņu kimono elementus.

Natālijas Jansones kolekcija ir izgatavota no 100% vilnas un trikotāžas. Mēteļiem un žaketēm ir izmantota īpaši apstrādāta vilnas trikotāža (boiler wool), kura nodrošina valkātājai īpašu komfortu.

Žanetes Auziņas mākslinieciskā prasme paredzēta pragmatiskai, tajā pat laikā romantiskai sievietei, kura ir atradusi savu individuālo stilu, un, būdama racionāla un spēcīga personība, lieliski orientējas mākslas, mūzikas un kultūras jomā.

„Anna Led” prezentēs kolekciju, kura sastāv no kostīmiem, trikotāžas kleitām, mēteļiem, kardigāniem, gariem tvīda svārkiem un izšūtiem lakatiem. Tērpi ir veidoti, izmantojot īpaši kvalitatīvus naturālus materiālus, tai skaitā unikālu angļu roku veidoto tvīdu un zīda samtu.

Uz savas debijas kolekcijas radīšanu zīmola „Nóló” veidotāji iedvesmojušies no karalienes Viktorijas laika modes. Elegance un greznība – tie ir vārdi, kas raksturo kolekcijā izmantotos materiālus – tafts, žakards, zīds, samts, mežģīnes, kažokādas un Swarovski kristāli.

Irinas Skladnovas kolekcijas iedvesmas avots ir Tamāra de Lempicka – pazīstama Polijas Art Deco portretu gleznotāja no buržuāzijas un aristokrātu apvidus. Šīs debijas kolekcijas krāsas ir melnā, zaļā, purpura un sarkanā; tajā daudz izmantotas dabīgās ādas un kažokādas, izšuvumi. „Skladnova” zīmola sieviete izvēlās zīda kleitas ar baikeru ādas jakām un vestēm.

Aleksandra Vestfala ir Eiropas Dizaina skolas Milānā absolvente. Uz viņas debijas kolekcijas radīšanu viņu iedvesmoja „Brizak” Modes nama izcilais darbs Krievijas Imperiālajam galmam agrīnajos 1900. gados. Uzsvars kolekcijā tiek likts uz sievišķīgumu, elegantu minimālismu un grāciju, bet tādi elementi kā izšuvumi, adījumi un speciāli ar lāzeru griezti ornamenti izceļ katra tēla unikalitāti.

„Nav šaubu, ka katra Baltijas modes federācijas organizētā Rīgas modes nedēļa ir liels notikums ne tikai mūsu pilsētā un valstī, bet arī visā Baltijas reģionā. Tā demonstrē labāko, kas uz doto brīdi ir visa reģiona modes industrijā, kā arī kalpo kā starta platforma jauniem talantiem,” saka Jeļena Strahova, Baltijas modes federācijas prezidente.

2013./2014. gada rudens/ziemas pret-a-porter kolekcijas no Latvijas vadošajiem modes dizaineriem, kā arī viesiem no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Itālijas, tiks prezentētas Riga Fashion Week ietvaros 2. līdz 6. aprīlī. Rīgas modes nedēļas programmā – modes skates, prezentācijas un aizraujošas ballītes – modes atmosfēra 5 dienu laikā! Sekojiet jaunumiem www.rfw.lv.

Foto: Zīmols „NARCISS”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV