Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pēdējā iespēja satikt slaveno Henriju Šmaru

Elīna Margēviča, 23.01.2009. 10:15

Nu jau par vietēja mēroga slavenību kļuvušais publikas mīlulis Henrijs Šmara 29. janvārī ar izrādi "Humpalu rūpala" noslēgs savu teju sezonu ilgušo sadarbību ar talantiem Improvizācijas Teātra Studiju "Laiva".
Pēdējā iespēja satikt slaveno Henriju Šmaru

Savā būtībā improvizācijas teātris tā pati reālā dzīve vien ir, tik izspēlēta uz skatuves un izlikta ārpus vienas personas rāmjiem, aktieriem ļaujoties negaidīti mestā izaicinājuma burvībai.

Tiem, kas vēl ne reizi nav redzējuši Henrija Šmaras un viņa aktieru veikumu, der zināt, ka improvizācijas teātrī it nekas nav iestudēts. Sižets, tēli, notikumi un atmosfēra tiek radīta izrādes laikā, vadoties no skatītāju ierosinājumiem. Aktieriem tas nozīmē improvizācijas izaicinājumu, bet skatītājiem – iespēju pašiem piedalīties izrādes tapšanā, ar saviem ierosinājumiem veidot absolūti unikālu „uzvedumu” un izvēlēties varoņu kostīmus.

Pirms panākumiem bagātās sezonas noslēguma pats Henrijs Šmara teic: „Nebiju atļāvies pat pārdrošākajos sapņos cerēt, ka viss izdosies tik labi! Mani aktieri spēlē ar krietnu emociju devu, katrreiz pārsteidz ar jaunām, vēl nebijušām idejām, bet skatītāji sajūsmā nebeidz gavilēt!”

Savukārt ITS „Laiva” aktieri uzsver, ka ar Henrijs Šmara ir izcils improvizācijas teātra meistars un iedvesmojoša personība, tāpēc viņi cer ar mākslinieku sadarboties arī citās izrādēs.

Līdz turpmākai sadarbībai gan būs jāpagaida, jo Henrijs Šmara, nedaudz saguris no publikas uzmanības un mīlestības, nolēmis uz kādu laiku pievērsties savam sen izlolotajam sapnim – pasaules apceļošanai. Tāpēc nelaid garām iespēju vēl vienu reizi satikt Henriju Šmaru kopā ar ITS „Laiva” izrādē „Humpalu Rūpala” 29. janvārī plkst. 19.00 "Dirty Deal Teatro", Spīķeros Maskavas ielā 12, korpuss 2!

Biļetes iepriekšpārdošanā „Biļešu Serviss” tirdzniecības punktos, kā arī (ja visas netiks izpirktas iepriekšpārdošanā) norises vietā pirms izrādes.

Izrādi atbalsta: "Degas Apģērbi", "Valsts Kultūrkapitāla Fonds" un "Rīgas Domes kultūras departaments".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV