Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Kultūra un māksla » Kino

Filmu studija Rija Kannās paraksta vairākus līgumus par filmu izplatīšanu pasaulē

Filmu studija Rija Kannās paraksta vairākus līgumus par filmu izplatīšanu pasaulē Kannās līdz 22. maijam turpinās filmu tirgus Marche du Film. Jau šobrīd filmu studija Rija parakstījusi līgumus ar kompānijam HBO Europe un Krisco Media.
19.05.2014.

Šonedēļ kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Godzilla”

Šonedēļ kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Godzilla” 16. maijā vienlaikus ar pirmizrādi ASV un citviet pasaulē Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt filmu “Godzilla”.
16.05.2014.

Aika Karapetjana šausmu filmu "M.O.Ž." izrādīs Kannu filmu tirgū

Aika Karapetjana šausmu filmu "M.O.Ž." izrādīs Kannu filmu tirgū Šī gada Kannu filmu tirgū tiks izrādīta viena Latvijas filma – režisora Aika Karapetjana jaunā šausmu filma "M.O.Ž.".
15.05.2014.

Šonedēļ kinoteātros sāk demonstrēt komēdiju “Blondīne ēterā”

Šonedēļ kinoteātros sāk demonstrēt komēdiju “Blondīne ēterā” 16. maijā Latvijas kinoteātros sāk izrādīt komēdiju “Blondīne ēterā” (“Walk of Shame”) ar Elizabeti Benksu un Džeimsu Mārsdenu titullomās.
14.05.2014.

Nacionālais Kino centrs sniedz iespēju tiešsaistē veidot animācijas filmas

Nacionālais Kino centrs sniedz iespēju tiešsaistē veidot animācijas filmas Nacionālā Kino centra projekta „Rīgas Kino” ietvaros tiešsaistē pieejama animācijas filmu veidošanas programma, ar kuras palīdzību ikviens var izveidot savu animācijas filmu, gan lejupielādējot paša izvēlētus, gan izmantojot jau gatavus skaņas un attēlu failus.
13.05.2014.

Kino muzejs Sarkandaugavas strādnieku svētkos piedāvās īpašu filmu programmu

Kino muzejs Sarkandaugavas strādnieku svētkos piedāvās īpašu filmu programmu Rīgas Kino muzejs Sarkandaugavas strādnieku svētku un Muzeju nakts ietvaros 17. maijā visas dienas garumā bijušajā kinoteātrī „Aurora” (Tilta ielā 1) piedāvās filmu programmu „Dzīvoju un strādāju Rīgā”.
13.05.2014.

Latvijas filmu nozare pārstāvēta Kannu filmu tirgū

13. maijā tiek atklāts pasaules nozīmīgākais kinofestivāls – Starptautiskais Kannu kinofestivāls, kas norisinās jau 67. reizi. Līdzās festivāla oficiālajai un konkursa programmai, kurā iekļautās filmas cīnās par Zelta Palmas zaru, norisinās arī viens no pasaules nozīmīgākajiem kino industrijas pasākumiem – Kannu filmu tirgus. 
12.05.2014.

Ar filmu “Monako princese” šonedēļ atklās Kannu kinofestivālu

Ar filmu “Monako princese” šonedēļ atklās Kannu kinofestivālu 14. maijā Francijas kūrortpilsētā Kannās ar filmas “Monako princese” (“Grace of Monaco”) pasaules pirmizrādi tiks atklāts viens no tradīcijām bagātākajiem kinofestivāliem – 67. Kannu kinofestivāls, kas ilgs līdz 25. maijam.
12.05.2014.

Positivus kinoteātrī būs iespēja baudīt arī kino klasikas šedevrus

Positivus kinoteātrī būs iespēja baudīt arī kino klasikas šedevrus Šī gada Positivus festivāla kinoteātra programmā atskatīsimies uz spilgtiem pasaules un latviešu kino klasikas darbiem, kas ir iedvesmojuši vairākas paaudzes.
12.05.2014.

Notiks Viktora Freiberga otrā lekcija par stila un dzīvesveida noteicējām – kinodīvām

Ceturtdien, 22. maijā, plkst. 17.30 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs (Rīgā, Elizabetes ielā 57a, dz. 26) aicina uz otro tikšanos ar kino zinātnieku Dr. phil. Viktoru Freibergu, kurš stāstīs par 20. gadsimta pirmās puses kino un stila ikonām Marlēnu Dītrihu, Grētu Garbo un citām Eiropas un Holivudas kinodīvām, kas ietekmēja estētiskos priekšstatus par sievieti tā laika sabiedrībā.
12.05.2014.

Toms Krūzs gatavojas uzstādīt jaunu rekordu

Toms Krūzs gatavojas uzstādīt jaunu rekordu Aktieris Toms Krūzs (51), kurš ir filmējies vairāk nekā četrdesmit projektos, kuru vidū ir tādi kases grāvēji kā “Pasauļu karš”, “Īpašais ziņojums”, “Vaniļas debesis”, “Neiespējamā misija” franšīze un citas lentes, vienmēr starp citām Holivudas zvaigznēm ir izcēlies ar darba sparu un aktīvu piedalīšanos savu filmu publicitātes pasākumos.
09.05.2014.

Kino nezvērs Godzilla svin sešdesmito jubileju

Kino nezvērs Godzilla svin sešdesmito jubileju 2014.gadā apaļu jubileju svin viens no populārākajiem kinofilmu nezvēriem – Godzilla - japāņu fantastikas un šausmu filmu žanra “tokusatsu” pārstāvis.
09.05.2014.

Festivāls Starmetis aicina apmeklēt lekciju par īsfilmu scenāriju veidošanu

T/p Alfa otro gadu rīko īsfilmu festivālu Starmetis, kura mērķis ir atklāt un atbalstīt jaunus talantus īsfilmu veidošanā, kā arī veicināt Latvijas kino attīstību. Festivāla ietvaros notiks scenārista Laura Gundara bezmaksas lekciju par īsfilmas scenārija veidošanu.
09.05.2014.

Fricis Langs un Stīvens Spīlbergs maija Kino klubā

Fricis Langs un Stīvens Spīlbergs maija Kino klubā Ceturtdien, 8. maijā, plkst. 18.30 Rīgas Kultūras centrā „Iļģuciems” notiks Kino klubalekcija, kas veltīta tā laika slavenākajam vācu kino režisoram - Fricim Langam.
08.05.2014.

Kinoteātros sāk demonstrēt šausmu filmu “Klusie”

Kinoteātros sāk demonstrēt šausmu filmu “Klusie” 9. maijā Latvijas kinoteātros iznāk filma “Klusie” (“The Quiet Ones”), kuras pamatā ir patiesi notikumi.
08.05.2014.

Filma "Spēlmanis" iegūst galvenos apbalvojumus Lietuvā

Filma "Spēlmanis" iegūst galvenos apbalvojumus Lietuvā Lietuvas Filmu un TV balvas Sudraba dzērve pasniegšanas ceremonijā divas galvenās balvas – par labāko filmu un labākajam režisoram - ieguva Latvijas un Lietuvas kopražojuma filma "Spēlmanis"/ "The Gambler".
07.05.2014.

Kino Bize programmā Liepājā - Igaunijas animācijas filmu izlase

Trešdien, 7. maijā, pulksten 18:00 notiks piektā tikšanās, kuras laikā radošajā telpā „Ideju bode” (Teodora Breikša ielā 41, Liepājā) būs iespēja noskatīties kinoteātra „Kino bize” piedāvāto Igaunijas Mākslas akadēmijas labāko animācijas filmu izlasi.
06.05.2014.

4. maija Latvijas Filmu maratonu apmeklē vairāk nekā 4000 skatītāju

4. maija Latvijas Filmu maratonu apmeklē vairāk nekā 4000 skatītāju Jau desmito reizi Nacionālais kino centrs organizēja 4. maija Latvijas Filmu maratonu, kas šogad pulcēja vairāk nekā 4000 skatītāju.
06.05.2014. | skatīt galeriju foto

Visdārgākais Krievijas seriāls pārtapis kinofilmā „Virtuve Parīzē”

Visdārgākais Krievijas seriāls pārtapis kinofilmā „Virtuve Parīzē” Filma "Virtuve Parīzē", ko Latvijas kinoteātros demonstrēs no 9. maija, veidota pēc populārā Krievijas seriāla "Virtuve".
06.05.2014.

Par gada Eiropas filmu jauniešiem kļuvusi filma „Nožēlot”

Par gada Eiropas filmu jauniešiem kļuvusi filma „Nožēlot” Latvijas jaunieši kopā vienaudžiem Eiropā par gada Eiropas filmu jauniešiem atzīst holandiešu režisora Deiva Šrama darbu „Nožēlot!”.
05.05.2014.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV