Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Kultūra un māksla » Izrāžu recenzijas

Kapeņu stāstiņi Ezeriņa gaumē Nacionālajā teātrī

Kapeņu stāstiņi Ezeriņa gaumē Nacionālajā teātrī Ironija, hiperbolizēti tēli, cilvēka likteņa dīvainības, pārspīlētība – tāda ir jaunākā Nacionālā teātra Mazās zāles izrāde “Ezeriņš”.
07.05.2014. | skatīt galeriju foto

“Mazie jautājumi” DDT ir kā neparedzama ceļošana zemapziņas plantācijās 1

“Mazie jautājumi” DDT ir kā neparedzama ceļošana zemapziņas plantācijās Dirty Deal Teatro repertuārā rit jauna izrāde par to, ko darīt vai, tieši pretēji, noteikti nedarīt ar saviem mazajiem kompleksiem.
22.04.2014. | skatīt galeriju foto

“Medījums” Dirty Deal Teatro atklāj drosmi būt pašam

“Medījums” Dirty Deal Teatro atklāj drosmi būt pašam Režisors Mārcis Lācis leļļu izrādē pieaugušajiem “Medījums” skatītājus izved cauri noslēpumainai meža pasaulei, kurā rodama gan drosme atbrīvoties no sabiedrības, gan bailes, ko rada nāves nepārtraukta klātesamība.
07.04.2014.

“Šeipings” Dailes teātrī šķērso robežu starp mākslu un cilvēktiesībām

“Šeipings” Dailes teātrī šķērso robežu starp mākslu un cilvēktiesībām Drosmīga, atklāta, provokatīva, krāšņa un piesātināta ar ironisku skatījumu uz sabiedriskām aktivitātēm – tāda ir jaunākā Dž. Dž. Džilindžera izrāde "Šeipings", kura nodevēta par paša režisora manifestu.
18.02.2014.

„Izraidītie” Dailes teātrī - spilgti un apstulbinoši kā tikko dabūts pa seju 1

„Izraidītie” Dailes teātrī - spilgti un apstulbinoši kā tikko dabūts pa seju Skatītājus gaida patiešām krāsainu notikumu un skaļas mūzikas ņudzeklis raupjas scenogrāfijas pavadībā
12.02.2014. | skatīt galeriju foto

Dejas izrādi “Cik tuvu?” iespējams tvert vismaz divos atšķirīgos veidos

Dejas izrādi “Cik tuvu?” iespējams tvert vismaz divos atšķirīgos veidos Horeogrāfes, apvienības “Dejas anatomija” dalībnieces Elīnas Breices dejas izrādes “Cik tuvu?” skatītājam jābūt gatavam sastapties ar divdomīgiem skatieniem, nepamatotu dauzīšanos pret zemi
10.12.2013. | skatīt galeriju foto

M.Butterfly – ticība ir realitāte

M.Butterfly – ticība ir realitāte Izrāde „M.Butterfly” Dailes teātrī ir gana pikants stāsts, uzrunājot sabiedrību kā vēsturisko notikumu, tā attēlotās jūtu intensitātes kontekstā
07.12.2013. | skatīt galeriju foto

Hermaņa tilts uz Berlīnes Komiskās Operas skatuves

Hermaņa tilts uz Berlīnes Komiskās Operas skatuves Hermaņa "Cosi Fan Tutte" uz Berlīnes Komiskās Operas skatuves būvē tiltu starp 18. gadsimtu un mūsdienām
04.12.2013. | skatīt galeriju foto

Piecas epizodes. Piecas intonācijas. Piecas versijas

Piecas epizodes. Piecas intonācijas. Piecas versijas Izrāde „...lai gadījums kļūst par notikumu...” Rīgas mākslas telpā tāda paša nosaukuma izstādes ietvaros izklaidējošā veidā piedāvā noraudzīties radošos procesos - mūzikas, dejas, kritikas tapšanā
15.10.2013. | skatīt galeriju foto

“Dzīvnieki un bērni ieņem ielas” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī

“Dzīvnieki un bērni ieņem ielas” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī A.Čehova Starptautiskā teātra festivāla programmas izrādes pirmoreiz uzved aiz Krievijas robežām, viens no uzvedumiem, kas skatāms Rīgā, - „Dzīvnieki un cilvēki ieņem ielas”
01.07.2013.

“Labākais cilvēks Tahkurannā” Dirty Deal Teatro dodas sevis meklējumos

“Labākais cilvēks Tahkurannā” Dirty Deal Teatro dodas sevis meklējumos Andra Kalnozola izrāde “Labākais cilvēks Tahkurannā” teātrī Dirty Deal Teatro stāsta par sevis atrašanu, spilgti parādot, ka bieži vien šķērļus, kas ir jāpārvar atklāšanas ceļā, radi tu pats
28.05.2013.

Traģikomiskie „Minga rēgi” 3

Traģikomiskie „Minga rēgi” „Minga rēgi” - iestudējums par jauniešiem, kurā nav ne grama didaktikas.
24.04.2013. | skatīt galeriju foto

Nepabeigtie “Vējiem līdzi” Dailes teātrī 4

Nepabeigtie “Vējiem līdzi” Dailes teātrī Britu režisors Jans Villems van den Boss Margaretas Mičelas drāmā „Vējiem līdzi” uz Dailes teātra skatuves koncentrējas uz Amerikas pilsoņu kara vēsturi, nevis attiecību mezglu atainojumu
23.04.2013. | skatīt galeriju foto

"Nacionālais attīstības plāns" Dirty Deal teatro

"Nacionālais attīstības plāns" Dirty Deal teatro Diez vai tā ir izrāde. Drīzāk emocionāla un saistoša oratora runa, kas analizē Latvijas izstrādāto nacionālās attīstības plānu 2014. – 2020. gadam. Tikpat labi to varētu nosaukt par priekšnesumu vai lekciju kā šovu.
04.02.2013. | skatīt galeriju foto

Jaunais Rīgas teātris jautā, kurš ir bērna tēvs? Izrāde "Tēvs" Talsu ielā 1

Jaunais Rīgas teātris jautā, kurš ir bērna tēvs? Izrāde "Tēvs" Talsu ielā Jautājums par to, kurš patiesībā ir bērna tēvs, šoreiz nav citāts no spāņu ziepju operām. Šādu aktuālu problēmu izrādē „Tēvs" risina režisore Māra Ķimele.
21.01.2013. | skatīt galeriju foto

„Pietiekami labs" Ģertrūdes ielas teātrī. Izrādās – arī gana labs

„Pietiekami labs" Ģertrūdes ielas teātrī. Izrādās – arī gana labs Šomēnes Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvoja režisora Andreja Jarovoja iestudējums „Pietiekami labs". Humoristisks priekšnesums, kas atklāj skatuviskā procesa abas puses – gan to ko skatītājs redz, gan to, kas parasti slēpts aiz kulisēm.
20.01.2013. | skatīt galeriju foto

"Sūna ciema zēni" Dailes teātrī – laime ir mūsu pašu rokās

"Sūna ciema zēni" Dailes teātrī – laime ir mūsu pašu rokās Savas nelaimes un likstas varam atrisināt tikai mēs paši, nevis maģisks Laimes lācis, bet ceļš līdz šai atklāsmei ir tāls un piedzīvojumiem bagāts. Izrāde "Sūna ciema zēni" runā par tādām arī mūsdienās sastopamām parādībām kā slinkums, lielība un māņticība.
22.12.2012. | skatīt galeriju foto

Izrāde "Puikas" – teicams atspēriens

Izrāde "Puikas" – teicams atspēriens Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) jauno aktieru un režisoru veidotā izrāde "Puikas" aicina padomāt par būtisko, tā atklāj patiesas un dziļi smeldzīgas jaunu cilvēku dvēseles dzīles.
14.12.2012. | skatīt galeriju foto

"Eņģeļi Amerikā" Dailes teātrī – gejiskas fantāzijas par valstiskām tēmām

"Eņģeļi Amerikā" Dailes teātrī – gejiskas fantāzijas par valstiskām tēmām Mārtiņa Eihes iestudētā izrāde "Enģeli Amerikā" Dailes teātrī pārsteidz, mulsina, šokē un vienlaikus smīdina. "Eņģeļi Amerikā" ir nodēvēta par Dailes teātra līdz šim bezkaunīgāko izrādi, tajā netrūkst necenzētas leksikas, pikantu ainu, spēcīgu varoņu emociju un "melnā humora". Tas viss uz krāšņi rozā fona.
12.12.2012. | skatīt galeriju foto

Dirty Deal Teatro izrāde "Laika jautājums"

Dirty Deal Teatro izrāde "Laika jautājums" Šodien plkst 19:00 Dirty Deal Teatro pirmizrādi piedzīvo radošās apvienības Umka.lv izrāde "Laika jautājums". Tas ir stāsts par gados jaunu cilvēku, kas pamostas un secina, ka viņam vairs nav ne vārda, ne uzvārda, ne personiskās pieredzes, nekā.
29.11.2012. | skatīt galeriju foto
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV