Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Valmierā noslēdzies Jaunrades deju konkurss

Līga Tarbuna, 26.01.2009. 12:38 | komentāri (2)

Sestdien, 24.janvārī, Valmieras Kultūras centrā norisinājās Jaunrades deju konkurss, ko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru organizēja jau 13.reizi.
Valmierā noslēdzies Jaunrades deju konkurss

Konkursa žūrija Deju svētku goda virsvadītājas, horeogrāfes Ingrīdas Saulītes vadībā izvērtēja 32 horeogrāfu pieteiktās 68 deju horeogrāfijas. Žūrijas komisija katrā grupā noteica labākās horeogrāfijas, piešķirot horeogrāfiem naudas balvas.

Augstāko vērtējumu A un B grupā saņēma horeogrāfs Gints Baumanis – 1.vietu par deju „Tu kā, es kā”, 2.vietu par dejām „Vecais Taizelis”, „Saule un mēness” un „Lecam pa vecam, lecam pa jaunam”. Tāpat 1.vieta A un B grupā tika piešķirta horeogrāfam Jānim Ērglim par deju „Meitu māte” un Egilam Polim par horeogrāfiju „Pēc tolkas”, 2.vieta – Ojāram Grasim par deju „Jūrmalnieciņš”, savukārt veicināšanas balva – Ievai Adāvičai par deju „Vēl par agru gulēt iet”.

B un C grupā 2.vietu un veicināšanas balvu ieguva horeogrāfe Taiga Ludborža par dejām „Ai, zaļā (i) birztaliņa” un „Uz Liteni”. D grupā 1.vieta tika piešķirta horeogrāfam Agrim Daņiļēvičam par „Es gulu, gulu” horeogrāfiju, 3.vieta – Ingai Jaunpetrovičai, „Dimdaru, damdaru” horeogrāfija, savukārt veicināšanas balva – Skaidrītei Andževai par deju „Mīļā Māra man iedeva jeb raibā govs”. E grupā 1.vieta horeogrāfei Artai Melnalksnei par horeogrāfiju „Uz liteniešu meitiņām”, bet 3.vieta – Vilnim Birnbaumam, par dejas „Žīga” horeogrāfiju. F grupā 1.vieta tika piešķirta Ilutai Mistrei par deju „Visa laba Jāņu zāle”, 2.vieta – Sarmītei Stapulei-Zagorskai, „Zoļā” horeogrāfija, bet 3.vieta - Mārai Simsonei, deja „Spieķītis”.

Konkursā piedalījās 36 jauniešu deju ansambļi un kolektīvi, vidējās paaudzes deju kolektīvi, kā arī senioru deju kolektīvi, izpildot latviešu tautas deju, rotaļdeju apdares un skatuves dejas, kas veidotas, izmantojot folkloras horeogrāfisko un muzikālo materiālu. Jaunrades deju konkurss tika organizēts, lai veicinātu horeogrāfu jaunrades darbu un mākslinieciski augstvērtīgu deju radīšanu un papildinātu deju kolektīvu repertuāru vietējās un valsts nozīmes pasākumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV