Sestdiena, 01.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Mairita, Bernedīne, Biruta;

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma kultūrai

Inga Puriņa, 02.02.2009. 12:08

Paplašinātā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma kultūrai reģiona māksliniekiem un kultūras darbiniekiem dod iespēju izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei.

Iepriekšējā Ziemeļvalstu mobilitātes programma šobrīd tiek atvērta arī dalībniekiem no Baltijas valstīm un, kopā ar Ziemeļvalstīm un autonomajiem apgabaliem, darbojas pēc vienlīdzīgiem principiem. Jauno mobilitātes programmu finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis vienādā apjomā pamatojoties uz relatīvo katras valsts ekonomikas apmēru. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma kultūrai sāks darboties no šī gada februāra.

„Šī programma ir jauns sākums profesionālu mākslas un kultūras darbinieku sadarbībai Ziemeļvalstu-Baltijas valstu reģionā. Programma dod iespēju profesionāliem mākslas un kultūras darbiniekiem veidot forumu, kopīgi strādājot un daloties pieredzē. Šī programma noteikti stiprinās kultūras attīstību mūsu reģionā un   akcentēs sadarbības nozīmi globalizācijas laikmetā”, norāda Ziemeļvalstu Kultūras Punkta direktore Bergljota Jonsdotira (Bergljót Jónsdóttir).  

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma kultūrai atbalsta ilgtermiņa un īstermiņa sadarbības tīklu izveidi, mākslinieku uzturēšanos un mobilitāti profesionāliem mākslas un kultūras darbiniekiem visās mākslas nozarēs.

2009. gadā programmai ir piešķirti aptuveni 1,5 miljoni eiro (11 miljoni DKK). Programma darbosies no 2009. līdz 2011. gadam, un to pārvaldīs Ziemeļvalstu Kultūras Punkts Somijā. Ziemeļvalstu Kultūras Punkts sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā nodrošinās arī visu nepieciešamo informāciju par pieteikšanās iespējām mobilitātes programmai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV