Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Tiks atklāta lietuviešu mākslinieka Ramūnas Čepoņa izstāde "Cits laiks"

LMS galerija, 03.02.2009. 13:14

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 9. februārī plkst. 18.00 tiks atklāta lietuviešu mākslinieka Ramūnas Čapoņa izstāde „Cits laiks”.

Ramūnas Čeponis ir dzimis 1958. gadā Viļņā. Kopš Mākslas institūta beigšanas 1983. gadā, viņš darbojas glezniecības, grafikas un grāmatu grafikas laukā. Kopš 1988. gada viņš ir Lietuvas Mākslinieku savienības biedrs. Ramūnas Čeponim notikušas personālizstādes gan Lietuvā, gan ārzemēs, mākslinieks vairāk kārt piedalījies ārzemju zīmējumu un grāmatu grafikas izstādēs.

Ramūna Čepoņa glezniecība balstās uz monumentālu, smagu, ilgi iznēsātu iekšēju spēku atskāršanu. Viņš glezno no turienes, no kurienes ir redzama iekšējo lietu un priekšmetu jēga. Pastāv dažādi veidi kā runāt par šo sfēru – caur parastām ikdi¬enas zīmēm, caur simboliem vai metaforām, vai arī – tikai caur tīro krāsu un abstrakto formu. Mākslinieks izvēlas šo pēdējo, kailo, lakonisko, mēmo, kas aicina sasprindzināt iekšējo dzirdi un redzi. Ramūnas Čepoņa darbi izceļas ar dziļiem psiholoģiskiem meklējumiem, iekšēju temperamentu, mieru un klusu eksplozīvu spēku.

Izstāde apskatāma līdz 1. martam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV