Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Tiek aicināti jaunieši amatierfilmas kastingam

Antra Feldmane, 10.02.2009. 15:41

Šopiektdien, 13. februārī, plkst. 17.00, Rīgas Amatniecības vidusskolā, notiks jauno aktieru atlase topošajai amatierfilmai.
Tiek aicināti jaunieši amatierfilmas kastingam

Filmas scenārija pamatā būs stāsts par jauniešiem, kuri meklē atbildes uz sev būtiskiem jautājumiem.

Filmas galvenais varonis Sandis savu ikdienu pavada bezrūpīgi, tiekoties ar draugiem, regulāri kavējot skolu, bet naktis kopīgi pavadot uz ielām, kur ar domubiedriem puslegālā kārtā zīmē stencilus. Sanda labākie draugi ir Stasis un Aleksis. Stasis, pēc tautības krievs, ir daudz lasījis, un viņa iecienītākais rakstnieks ir Peļevins. Stasis cenšas padarīt pasauli labāku un tic, ka spēja uz pasauli raudzīties dziļāk ir vairāk vērta kā bezmērķīga sienu apzīmēšana naktīs. Aleksis ir trešais puišu savienībā, tomēr, atšķirībā no Stasa, Aleksi interesē tikai meitenes, alkohols un adrenalīns. Nadīne savu dzīvi ir nolēmusi saistīt ar radošo pasauli. Kopā ar uzticamajām cīņubiedrenēm Lauru, kura gan vairāk interesējas par apģērbiem nekā Endiju Vorholu, un Andu, par kuru ir zināms tas, ka nav zināms nekas, Nadīne pavada lielāko daļu savas dzīves.

Jauniešu dzīve mainās brīdī, kad Nadīne iepazīstas ar Sandi un cieš nelaimes gadījumā uz ielas, tomēr tas ir tikai sākums viņu neatgriezeniskajām pārmaiņām dzīvē. Stāsta pamatā ir patiess vēstījums par mūsdienu jaunieti Latvijā, kura padsmintieka gadi, iespējams, ir nozīmīgākais, smagākais un tai pat laikā vērtīgākais pārmaiņu laiks viņa dzīvē.

Scenārija autors ir vairākkārtējs literātu nometnes "Aicinājums" dalībnieks Ulvis Zirnis, kura darbi iepriekš jau ir publicēti literatūras portālā Satori, literatūras izdevumā Karogs, u.c.

Filmas uzņemšanas gaitā uz kastingu tiek aicināti jaunieši vecumā no 17 līdz 28 gadiem, iepriekš piesakoties pa tālruni:26988170 vai uz e-pastu:antra.feldmane@gmail.com.

Iepriekšējā pieredze aktiermākslā nav obligāta. Līdzi ņemama viena krāsainā fotogrāfija (pilnā augumā vai portrets) kopā ar kontaktinformāciju. Tiek meklēti aktieri galvenajām, otrā plāna un masu skatu lomām. Nokļūšana līdz Rīgas Amatniecības vidusskolai:4., 4.z., 8. autobuss vai 263., 269. taksobuss no Stacijas laukuma līdz pieturai Jūrmalas gatve.

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV