Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Rīgā aplūkojama cēsnieku izstāde LTF 20 gadu atcerei

Linda Šlēziņa, 10.02.2009. 16:52

Tautas frontes muzejā Rīgā atklāta Cēsu Vēstures un mākslas muzeja sagatavotā tematiskā izstāde „Tautas frontes 20 gadu atcerei”, kura bez maksas būs apskatāma līdz aprīļa sākumam.

Izstāde sagatavota par godu Latvijas Tautas frontes (LTF) Cēsu rajona nodaļas dibināšanas konferencei 1988.gada 11.septembrī. Izstādē atspoguļota LTF vēsture un svarīgākie ar LTF saistīti pasākumi un aktivitātes Cēsīs, rajonā un Rīgā, t.sk. aplūkojamas arī 18 gadus senas barikāžu laika fotogrāfijas.

Izstādes veidotājs, Cēsu Vēstures un mākslas muzeja speciālists novadpētniecībā Arsenijs Šenroks atzīst, ka „LTF darbību grūti pārvērtēt, jo tieši šī kustība kļuva par iekšējo spēku, kas virzīja Latvijas Republiku uz neatkarības atgūšanu. Cēsnieki var būt lepni, jo Cēsīs tika nodibināta pirmā LTF nodaļa, aptuveni mēnesi pirms Rīgas LTF dibināšanas kongresa 1988. gada 8. - 9. oktobrī."

Izstādi aicinām apmeklēt gan jauniešus, kuri par 20 gadus vecajiem notikumiem vien dzirdējuši nostāstus un lasījuši vēstures grāmatās, gan arī citus rīdziniekus un pilsētas viesus!

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV