Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Oberhauzenes filmu dienas Latvijā

Agnese Lūse, 10.02.2009. 23:28

Oberhauzenes Starptautiskā īsfilmu festivāla filmas atkal būs skatāmas Latvijā. Viens no nozīmīgākajiem un vecākajiem īsfilmu festivāliem Eiropā – Oberhauzenes festivāls jau vairākus gadus sadarbojas ar Laikmetīgās mākslas centru un Gētes institūtu Rīgā, piedāvājot festivāla izlases programmas Latvijas skatītājiem.
Oberhauzenes filmu dienas Latvijā

Šogad Rīgā būs skatāmas divas programmas: labākie vācu mūzikas video un labākās vācu īsfilmas. 2008.gadā mūzikas video balva „MuVi Award” atzīmēja 10.gadadienu un kopš tās iedibināšanas mūzikas video lauciņš būtiski mainījies. Iesniegtie darbi nav vairs tikai pasūtījuma darbi mūzikas TV kanāliem, bet kļuvuši par savdabīga mākslas žanra pārstāvjiem. 16 video darbi no pēdējo divu gadu festivāliem apliecina eksperimentēšanas prieku un asu humoru. Mūzikas video vēl arvien ir visdažādāko vizuālo tehniku izmēģinājumu lauciņš un autori labprāt izmanto popkultūras mītus.

Latvijas skatītāji atpazīs vienu otru mūziķa vārdu, tā piem., „Skaņu mežā” viesojies Felix Kubin, bet Food for Animals cieši sadarbojušies ar Rīgu vairākkārt apmeklējušo Jason Forrest.. Programmā skatāms arī mākslinieku trio Rechenzentrum videodarbs „Terra Incognita”. Rechenzentrum izveidojies mākslas izstādes Documenta ’97 laikā ar mērķi veidot audiovizuālus koncertus, kuros uz skatuves dialogā darbotos un līdzvērtīgu lomu spēlētu gan skaņa, gan attēls.

Vācu mūzikas video izlasi „MuVi Award” 18.februārī varēs noskatīties arī Liepājā, Liepājas universitātes Humanitārajā fakultātē Kūrmājas prosp. 13

Vācu īsfilmu žanra spēcīgā puse, savukārt, ir dokumentālā forma. Filma „Kosmosa stacija” aizved skatītāju uz Armēniju, uz kādu padomju laika gigantisku objektu, kura mērķis bijis atklāt jaunas zvaigžņu galaktikas 3500 metru augstumā. „Pilsētas traģiķi” ir filma, kuras darbība ir mokošs režisora - zvaigznes un aktiera mēģinājums slēgtā telpā. Skatītāji piedzīvos arī „Supersmaida” hipnotisko iedarbību, ceļojumu romantiskajos vācu mežos filmā „Ceļojums uz mežu” un visbeidzot taureņu atbrīvošanas rituālu Bavārijas Alpos filmā „Es nogalināju taureņus”.

18. februāris plkst. 18:00 Labākie vācu mūzikas video, Liepāja, Liepājas univ. Humanitārā fakultāte, Kūrmājas prosp.13. Ieeja bez maksas.

19. februāris plkst. 18:30 Labākie vācu mūzikas video, K.Suns, Biļetes 2,10 Ls

26. februāris plkst. 19:00 Vācu īsfilmu izlase, Kino Rīga, Biļetes 2 Ls

Projektu organizē Laikmetīgās mākslas centrs un Gētes institūts Rīgā sadarbībā ar Starptautisko Oberhauzenes īsfilmu festivālu.

Projektu atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Kultūras aģentūra, kino Rīga, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV