Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

"Oskaru" pasniegšanas ceremonijā triumfēs „Graustu miljonārs”

Elīna Dreimane, 20.02.2009. 10:30

Interneta totalizatora „Triobet.com” ekspertu prognozes liecina, ka Amerikas kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā gan labākās filmas, gan labākā režisora nominācijā uzvaras laurus plūks Denija Boila režisētā filma „Graustu miljonārs”. Tās izredzes kļūt par 2008.gada labāko filmu tiek vērtētās ar 80% iespējamību. Tieši tik pat lielu statistisku varbūtību „Triobet.com” eksperti piešķīruši arī pašam Denijam Boilam kļūt par labāko režisoru par darbu pie jau minētās filmas.

"Triobet.com" pārstāvis Kaspars Melders: „Filma „Graustu miljonārs” jau līdz šim guvusi visas pasaules uzmanību, iegūstot visdažādākā prestiža balvas. Tomēr kā galveno priekšvēstnesi šīs filmas uzvarai var minēt uzvaru trijos citos svarīgos kino balvu pasniegšanas pasākumos – Režisoru ģildes galvenā balva, Zelta globuss un BAFTA (Britu kinoakadēmija), tiek uzskatītas par gandrīz drošām norādēm uz filmas uzvaru arī Oskaru pasniegšanas ceremonijā.”

Šogad visgaidītākā balva nominācijā Otrā plāna aktieris.

Par iespējams gaidītāko nomināciju šī gada Oskaru pasniegšanas ceremonijā varētu nosaukt otrā plāna aktiera apbalvojumu. Ar 90% iespējamību kā pārliecinošs uzvarētājs tiek prognozēts Hīts Ledžers par savu darbu pēdējā filmā par Betmena piedzīvojumiem „Tumšais bruņinieks”. Šī nominācija tiek gaidīta ar īpašu nepacietību, jo pagājušā gada 22.janvārī aktiera fanus visā pasaulē satrieca ziņa, ka Hīts Ledžers atrasts miris savā īrētajā Ņujorkas dzīvoklī. Jaunākā Betmena filma savu pirmizrādi uz kino ekrāniem piedzīvoja tikai pēc aktiera nāves un arī iegūt Oskaru viņam ir iespējams iegūt jau aizgājušam.

Interesantas cīņas gaidāmas arī citās Oskaru nominācijās. Par sīvākajiem konkurentiem uz labākā aktiera lomu tiek minēti Mikijs Rurks par lomu filmā „Cīkstonis” un Šons Pens par savu aktierspēli filmā „Piens”. „Triobet.com” ekspertu prognozes liecina, ka nedaudz lielākas jeb 55% izredzes uzvarēt tomēr ir Mikijam Rurkam, savukārt Šona Penna uzvara tiek prognozēta ar 35% iespējamību. Lai gan pavisam nedaudz, labākās aktrises nominācijā uzvarētāju var prognozēt drošāk. Ar 60% iespējamību „Triobet.com” eksperti uzvaru dod Keitai Vinsletai, bet kā otra ticamākā pretendente uz uzvaru tiek minēta Merila Strīpa.

Oskaru pasniegšanas ceremonija notiks jau šo svētdien, 2009.gada 22.februārī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV