Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Tiks atklāta starptautiskā konkursa “ALTER EGO” izstāde “Jaunieši dialogā ar māksliniekiem”

Daiga Livčāne, 24.02.2009. 14:56

26. februārī tiks atklāta starptautiskā konkursa “ALTER EGO” izstāde “Jaunieši dialogā ar māksliniekiem”, kas līdz 26.martam būs apskatāma Rīgas Kongresu namā (Kr. Valdemāra ielā 5 ).
Tiks atklāta starptautiskā konkursa “ALTER EGO” izstāde “Jaunieši dialogā ar māksliniekiem”

2008.gadā notika starptautisks konkurss „ALTER EGO”, kurā piedalījās jaunieši no 22 Eiropas valstīm, tai skaitā arī no Latvijas. Konkursa uzvarētājiem 2008.gada nogalē tika dota iespēja nedēļu piedalīties starpkultūru mākslas seminārā Dānijā, kur ar viņiem strādāja 14 lieliski Eiropas mākslinieki. No Latvijas par uzvarētājiem kļuva Alise Popila (14 gadi) no Rīgas un Aivis Griševs (17 gadi) no Ludzas ar kuriem būs iespēja izstādes atklāšanā tikties klātienē. Viņi kopā ar citiem 44 uzvarētājiem no Eiropas Savienības valstīm Dānijā radīja mākslas darbus, kas tika apkopoti īpašā izstādē, kura tagad būs apskatāma Rīgas kongresu namā.

Izstāde “Jaunieši dialogā ar māksliniekiem” atspoguļo ne tikai pašus jauniešu radītos mākslas darbus, bet dod ieskatu radošajā procesā, un apliecina, ka drosme, uzdrīkstēšanās un jaunas idejas tiek pamanītas un novērtētas neatkarīgi no valsts, pilsētas un mācību iestādes kādā konkrētais jaunietis dzīvo un mācās. Projekts „ALTER EGO” bija nozīmīgs notikums visas Eiropas kontekstā ar tālejošu perspektīvu mudināt jauniešus būt sociāli aktīviem un radošiem. Izstādes veidotāji cer, ka starptautiskais konkurss „ALTER EGO” un izstāde “Jaunieši dialogā ar māksliniekiem”, Latvijas jauniešiem dos ierosmi aktīvāk piedalīties starptautiskās un lokālās mākslas un sabiedriskajās norisēs nākotnē.


Apraksts par projektu

„ALTER EGO” ir EUNIC (European Network of Cultural Institutes – Eiropas Kultūras Institūtu tīkls) projekts, kas bija viens no Eiropas Starpkultūru dialoga gada 2008 vadošajiem septiņiem projektiem. No 2008.gada 16. aprīļa līdz 3. oktobrim 14 - 18 gadus veci jaunieši no 22 valstīm (Austrija, Beļģija, Francija, Čehija, Dānija, Igaunija, Somija, Vācija, Grieķija, Ungārija, Īrija, Itālija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Nīderlande, Polija, Portugāle, Rumānija, Slovēnija, Zviedrija un Apvienotā Karaliste) tika aicināti piedalīties aizraujošā konkursā , kura uzdevums bija radīt dubultportretu – sevi un kādu no citas kultūras.

No Latvijas konkursā piedalījās un savus darbus (grafika, video, foto, zīmējumi, kolāžas, mūzika) speciālā „ALTER EGO” mājas lapā www.alterego-europe.eu augšupielādēja gandrīz 200 jauniešu no Latvijas, kas ir otrais lielākais augšupielādēto darbu skaits pēc Vācijas starp visām Eiropas Savienības dalībvalstīm. 11 jaunieši vecumā no 14-18 gadiem no Talsiem, Ventspils, Auces, Liepājas, Cēsīm un Ludzas kļuva par konkursa finālistiem. Pēc konkursa nolikuma, divus Latvijas uzvarētājus izvēlējās kompetenta žūrija, kura vērtēja darbu mākslinieciskās kvalitātes un atbilstību konkursa idejai – citas kultūras atainojumam. Par darbiem bija arī iespējams balsot internetā.

Latvijā projektu „ALTER EGO” realizēja nacionālais EUNIC klāsteris: Britu Padome, Dānijas Kultūras institūts, Francijas Kultūras centrs, Gētes institūts, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā.

Starptautiskā konkursa ALTER EGO izstāde “Jaunieši dialogā ar māksliniekiem” Rīgas Kongresu namā no 26.februāra līdz 26.martam būs apskatāma bez ieejas maksas.






» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV