Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Apstiprina Ginesa pasaules rekordu kategorijā „Garākā deja”

Līga Tarbuna, 26.02.2009. 11:17

TDA „Gauja” (vadītājs Artis Mellups) un TDA "Gauja", vidējās paaudzes deju kolektīvs, (vadītāja Vaira Dundure) saņēmis pateicību par dalību pasaules rekorda uzstādīšanā kategorijā „Garākā deja”. Ideja uzstādīt jaunu pasaules rekordu, iesaistot vairāk nekā 2200 dejotājus Gatves dejā, pērn radās Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblim „Vektors”.
Apstiprina Ginesa pasaules rekordu kategorijā „Garākā deja”

TDA „Vektors” informē, ka saņemts sertifikāts no Ginesa rekorda biroja Londonā, ka mēģinājums 2008.gada 25.oktobrī Rīgā sasniegt jaunu pasaules rekordu kategorijā „Garākā deja”, ir apstiprināts. Tāpat TDA „Vektors” izsaka pateicību „Gaujas” dejotājiem par radīto pozitīvo atmosfēru pasākuma laikā, lielisko dāvanu Latvijai tās 90.dzimšanas dienā un sagādāto prieku gan sev, gan skatītājiem, ko nespējis mazināt pat stindzinošais sals. „Šis bija apliecinājums, ka latviešu tautas deja var saliedēt ne tikai lielajos Dziesmu un deju svētkos, bet arī ikdienā. TDA „Vektors” dalībniekiem ir prieks, ka pasākums ir rosinājis radošu ideju attīstību arī citos deju kolektīvos. Šādu ideju īstenošana neļaus dejai apsīkt līdz nākamajiem lielajiem svētkiem,” pauž jaunā pasaules rekorda idejas autori.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 25.oktobrī TDA „Gauja” pamatsastāva un vidējās paaudzes kolektīva dejotāji Rīgā piedalījās Ginesa pasaules rekorda uzstādīšanā kategorijā „Garākā deja”, vienojoties vienā no skaistākajām latviešu dejām – Gatves dejā. Pasākumā iesaistījās 2208 dalībnieki no 99 tautas deju kolektīviem, kas bija divas reizes vairāk nekā nepieciešams, lai pārspētu 2007.gada 25.septembra Honkongas sasniegumu, kurā piedalījās 1048 dalībnieki.

Foto: Aleksejs Koziņecs




» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV