Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Klasiskās Mākslas galerija „Antonija” rīko mākslas darbu izstādi/izsoli

Inga Bite, 02.03.2009. 12:30

Šī gada 9. martā ikviens interesents tiek aicināts apmeklēt bezmaksas izstādi Mēbeļu un interjera centrā Spice, tieši pretim t/c Spice, Lielirbes ielā 29. Tā būs līdz šim lielākā izstāde Latvijā, kuras ekspozīcijā ir 344 mākslas darbi. Klasiskās Mākslas galerijas „Antonija” izstādes pēdējā dienā notiks arī darbu izsole, kuras gleznas datētas, sākot ar 19. gadsimta beigām līdz mūsdienu laikmetīgajai mākslai.      

Pārstāvēti būs zināmie Latviešu glezniecības klasiķi – Janis Rozentāls, J.R.Tillbergs, J.Tidemanis, L.Liberts, A.Baumanis, H.Vīka, Aleksandra Beļcova, Konrāds Ubāns, Indriķis Zeberiņš, Ādolfs Zārdiņš, kā arī daudzi citi ievērojami autori.

Nozīmīgs un ievērības cienīgs ir baltvācu mākslinieka, Latvijas Mākslas akadēmijas (Rīgas pilsētas mākslas skolas) dibinātāja Gerharda fon Rozena darbs „Upes līkums”, tas ir vissenāk datētais izsoles darbs (1893), kā arī tāds, ko var uzskatīt par retumu mūsdienu mākslas izsolēs. Ne tik bieži sastopamas ir arī latviešu mākslinieka Artura Baumaņa (1967 – 1904) eļļas gleznas, izsoles piedāvājumā ir viens no autora pēdējo gadu darbiem. Mākslinieks savulaik studējis Pēterburgas Mākslas akadēmijā un kopā ar J. Rozentālu darbojies mākslinieku apvienībā „Rūķis”.

Plaši pārstāvēti ir latviešu ainavu glezniecības skolas pārstāvji.

Ekspozīcijā iekļauti vairāku izcilu mūsdienu un 20. gs. otrās puses mākslinieku darbi. 20. gadsimta izcilākie un zināmākie klasiķi - Boriss Bērziņš un Jānis Pauļuks. Ausekļa Baušķenieka, Lidijas Auzas, Rūdolfa Piņņa, Felicitas Pauļukas, Valda Kalnrozes, Jāņa Brektes, Herberta Siliņa, Laimdota Mūrnieka gleznas vienmēr ir izraisījušas interesi un novērtētas mākslas kolekcionāru vidū un ir aktuālas arī šobrīd.  

Piedāvājumā ir arī vairāki pazīstami krievu mākslinieku darbi – kā, piemēram, Fjodors Fjodorovskis, Aleksejs Nikolajevičs Klementjevs.

Būs pārstāvēti arī laikmetīgās mākslas autori - A.Zariņa, J.Putrāms, J.Poikāns - un mākslinieki, kuri uzsākuši savu darbību 20. gadsimta beigās (A.Ameļkovičs, A.Butnors, L.Daņiļevska, P.Tiknuss, I.Liepiņa, B.Ūlande, A.Ivdra, I.Leontjevs, M.Krivošeins, A.Ģērmane, G.Huskivadze, I.Zalāns, A.Jēkabsons).

Izstādē nozīmīgu vietu šoreiz ieņem arī grafikas darbi un plakāts.

Izveidotā ekspozīcija ir daudzkrāsaina un dod iespēju iepazīt iespējams līdz šim neredzētus darbus.

Izstādes apmeklējums bez ieejas maksas. Izstādes noslēgumā tiks rīkota izsole.

Mākslas darbu izstāde/ izsole noris no 9. līdz 14. martam Mēbeļu un interjera centrā SPICE (Rīgā, tieši pretim t/c Spice, Lielirbes 29)

Izstādes darba laiks: no 09.03.09.-14.03.09., darba dienās no plkst. 10.00 - 21.00. Izsole: 14.03.2009 plkst. 12.00

Vairāk: www.antonia.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV