Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Pieminot deportācijas, skolēnus aicina apmeklēt muzeju

Maija Upeniece, 09.03.2009. 14:32

No 9. līdz 31.martam Latgales kultūrvēstures muzejs (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) 1.-6.klašu skolēniem piedāvā iespēju apmeklēt muzejpedagoģisko programmu “Latvijas bērni deportācijā”.
Pieminot deportācijas, skolēnus aicina apmeklēt muzeju

Šogad 25. martā apritēs 60 gadi kopš dramatiskajiem vēstures notikumiem – 1949.gada 25.marta rīts Latvijai atausa traģisma pilns – dažādu tautību, vecumu un dzimumu ļaudis tika izvesti uz Sibīriju, viņu vidū arī bērni.

Latgales kultūrvēstures muzejs (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē ) aicina 1.-6.klašu skolēnus iepazīt šo bērnu likteni un iejusties viņu Sibīrijas ikdienas dzīvē. Nodarbības laikā skolēni tiek iesaistīti situāciju izspēlē, notiek darbošanās ar muzeja priekšmetiem un kopīgi tiek meklētas atbildes uz daudziem jautājumiem – Kā jutās un ko pārdzīvoja bērni, mērojot tālo ceļu uz Sibīriju? Kādas bija bērnu domas un sapņi svešumā? Cik smags, bet cerību pilns bija atpakaļ ceļš uz Latviju, uz mājām? u.tml.

Nodarbība izstrādāta, balstoties uz dokumentiem, fotogrāfijām, muzeja krājuma priekšmetiem, bet galvenokārt uz izsūtīto atmiņām.

Foto:  A.Bondarenko

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV