Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Leļļu mākslas muzejs aicina uz pasaku valstību

Santa Liepa, 16.03.2009. 18:16 | komentāri (1)

Kopš novembra Rīgā jau tā šarmantajam un maģiskajam Centrāltirgus rajonam, kur par nepielūdzamo laika ritējumu atgādina gan vecās ēkas, gan tirgus drūzma, gan septītais tramvajs, kas ik pēc pāris minītēm trauc garām nodrebinādams vecos namus, nu ir pievienojusies arī vieta, kas dod iespēju uz brīdi pazusts pasaku valstībā, ceļojot cauri laikam un atmiņām.
Leļļu mākslas muzejs aicina uz pasaku valstību

Galerijas:

Maskavas ielā 12 jau kādu laiku durvis vēris Leļļu mākslas muzejs. Mākslinieces Ināras Liepas vadībā lelles, zvēri un pasakas priecē gan lielus, gan mazus!

Ko skatīt šeit ir visiem. Lielajiem ir iespēja aizceļot laikā, acis iemirdzas visiem, kad ierauga kaut ko no savas bērnības. Un reizēm ,kad muzeja iemītniekiem ir labs garstāvoklis, šo bērnības sajūtu ir iespējams padarīt vēl spilgtāku, nobaudot ko gardu un saldu uz kociņa.

Mazākajiem viesiem arī netrūkst, ar ko priecēt gan acis , gan sirdi!  Ir iespēja pašķirstīt "brīnumu grāmatas" un paspiest roku gan lielajam lutausim, kurš vēl joprojām nespēj beigt dejot, pēc tikšanās ar Sprīdīti, gan karalim, kurš gan savu kroni nolicis malā, lai nu visu savu laiku veltītu bērniem , kas nāk pie viņa ciemos!

Tāpat ir iespēja satikt Mildas tanti, kura ar prieku ļaus jums paklausīties savas jaunības melodijas uz vecā gramafona , kā arī kopā pašķristīsiet vecos bilžu albūmus! Mildas tantei būs daudz ko pastāstīt ik vienam.

Muzejā ir iespēja gan svinēt svētkus, gan taisīt skaistas princešu balles, ar skaistām kleitām un cepurēm! Bet ikdienā tikšanās ar lellēm , no kurām vecākajai ir vairāk kā divsimt gadu, ļaus jums uz dzīvi atkal paskatīties bērna acīm.

Ja tas viss ir ļoti iepaticies, tad, ierodoties muzejā, arī pašam ir iespēja gatavot savu lelli. Katru sestdienu un svētdienu notiek nodarbības bērniem, bet reizi mēnesī notiek vienas vai vairāku dienu meistarklases pieaugušajiem ,kur profesionāli mākslinieki māca radīt patiešām burvīgas lietiņas!

Šobrīd apskatāma arī lietuviešu mākslinieces Vitas Kiseliunienes leļļu un rotu izstāde „Prieka simfonija” un seno sērkociņkastīšu un etiķešu izstāde „Sērkociņi un viņu kastītes” 1890g. – 1960. gadi.

Bet drīzumā ir gaidāms neparasts notikums. - Latvijā pazīstamas personas radīs savas princeses projektā "Spēlējam princesēs", kas norisināsies no 23.aprīļa.-23. maijam.

Visu, ko dalībnieki būs radījuši, būs iespēja apskatīt izstādē un izstādes beigās iegādāties, lai pēc tam šos līdzekļus mēs nodotu tālāk "Labestības dienai" !

Informācijai par pasākumiem , kursiem un dažādām iespējām ko muzejs piedāvā var sekot līdzi: www.dollart.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV