Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ģirts Ķesteris saņems Harija Liepiņa balvu

Liene Jakovļeva, 18.03.2009. 12:00 | komentāri (2)

27. martā, atzīmējot Starptautisko teātra dienu, Latvijas Teātra darbinieku savienība Harija Liepiņa balvu pasniegs Dailes teātra aktierim Ģirtam Ķesterim.
Ģirts Ķesteris saņems Harija Liepiņa balvu

Ģirts Ķesteris ir Dailes teātra aktieris kopš 1994. gada. Pēdējās sezonās viņš pārliecinoši pierādījis, ka var stāties līdzās vadošajiem Latvijas aktieriem. Viņš ir viens no tiem, kas balsta teātra repertuāru un spēj kļūt par režisora alter ego, iznesot tā ieceres, kā arī veido Dailes teātra tēlu, izsakot savas paaudzes sajūtas un idejas. Īpaši cieša pēdējos gados veidojas Ģirta Ķestera sadarbība ar Dailes teātra vadošajiem režisoriem Mihailu Gruzdovu un Dž.Dž.Džilindžeru. Aktierim ir pa spēkam visplašākais un daudzšķautņainākais lomu diapazons – no Rašida Rahulas (Drakula) A.Vilcāna un I.Šlāpina rokmūziklā „Drakula. Svešās asinis” un Kaligulam A.Kamī drāmā (rež. Dž.Dž.Džilindžers) līdz Eņģelim Gabriēlam grupas „Jumprava” un N.Beļska rokoperā „Izredzētais” (rež. V.Liepiņš). Līdzās jau minētajām starp spilgtākajām pēdējo sezonu lomām jāmin Lensmanis M.Zālītes lugā „Pērs Gints nav mājās” (rež. M.Gruzdovs), Viņš D.Robēra „Intim” (rež. Dž.Dž.Džilindžers), kā arī Čičs P.Rozenfelda komēdijā „Lodes pār Brodveju” (rež. Dž.Dž.Džilindžers) – loma, par kuru aktieris bija izvirzīts arī „Spēlmaņu nakts” balvai kā labākais aktieris. Spilgts, sarežģīts darbs ir galvenā loma H.Satona sociālajā drāmā „Psihs” (rež. Dž.Dž.Džilindžers). Aktiera jaunākā loma – De Grijē pēc F.Dostojevska romāna veidotajā izrādē „Spēlmanis. Kūrorta piedzīvojumi” (rež. Romāns Kozaks).

Harija Liepiņa balva pirmo reizi tika pasniegta 2005. gadā, to saņēmuši aktieri Ivars Puga, Vilis Daudziņš, Uldis Anže un Rihards Rudāks.

Balvu kandidātus iesniedz Latvijas profesionālie teātri, bet balvu laureātus nosaka Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes balsojums. 

Lilitas Bērziņas balvu saņems Valmieras Drāmas teātra aktrise Ieva Puķe.

Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija notiks 27. martā plkst. 14.30 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā Ed.Smiļģa ielā 37/39.

Foto: Jānis Deināts

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV