Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Aicina piedalīties Mākslas dienu 2009 izstādē „Pašportrets”

Ilze Lībiete, 26.03.2009. 13:07 | komentāri (1)

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) aicina LMS biedrus, profesionālus māksliniekus un studentus ar saviem darbiem piedalīties izstādē "PAŠPORTRETS" LMS galerijā (11. Novembra krastmalā 35, Rīgā) Mākslas dienu 2009 ietvaros no šā gada 21. aprīļa līdz 30. maijam. Izstādes nolikums pieejams Mākslinieku savienības mājaslapā http://www.msav.lv
Aicina piedalīties Mākslas dienu 2009 izstādē „Pašportrets”

Pašportrets ir kā koncentrēta autobiogrāfija, kas mirkļa izjūtas var pārvērst mūžības un unikalitātes statusā. Pašportrets mākslas vēsturē ieņem īpašu vietu, jo neviens cits, kā tikai pats autors, visdziļākajā dvēseles stūrī noslēpto ar paštēlu spējīgs atklāt.

Skatiens var būt ļoti dažāds: tas var būt kā pārmetums sabiedrībai, kā politiska platforma (K. Kolvice), tas var mudināt kaila cilvēka paštēlu, uzticēšanos skatītājiem turpina tradīciju (A. Dīrers), tas var mainīties tik ļoti trāpīgi atspoguļojot katra daiļrades perioda atšķirīgu un būtisku vērtību (P. Pikaso).

Šīs izstādes mērķis - konsolidēt dažādu paaudžu, dažādu nozaru Latvijas māksliniekus pašportreta jomā ar darbiem, kas radīti laika posmā no 1991. līdz 2009. gadam. Šī izstāde dotu iespēju māksliniekiem, gleznotājiem, tēlniekiem, grafiķiem, multimediju māksliniekiem, foto māksliniekiem un citiem strādāt šajā virzienā.

Attēlā: Mākslinieces Irēnas Lūses pašportrets

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV