Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Stāsti, kas pagriež pasauli” izskanējuši

Juta Celmāre, 28.03.2009. 14:24 | komentāri (1)

Vakar Dailes teātra Mazajā zālē bija pēdējā iespēja dzirdēt „Stāstus, kas pagriež pasauli”.
„Stāsti, kas pagriež pasauli” izskanējuši

Galerijas:

“Stāsti, kas pagriež pasauli” ir Latvijas un Dānijas kopprojekts ar nosaukumu KONTAKTS.LV, kurā dažādu tautību jaunieši vairākus mēnešus skatuves mākslas profesionāļu vadībā apguva runas, kustības, hip hop dejas, un skaņdarbu radīšanas pamatus. Ar viņiem strādāja Aina Matīsa, Agris Daņiļēvičs, Vita Bekmane un Gustavo, kas jauniešus konsultēja, kā veiksmīgāk viņi varētu īstenot savu personīgo stāstu uz skatuves. No šiem stāstiem ir izveidota izrāde, tās režisors - Didzis Jonovs.

“Stāsti, kas pagriež pasauli” ir ļoti veiksmīgs ne vien sabiedrības integrācijas projekts, bet arī lieliska izrāde. Īpaši aizkustinošs ir fakts, ka jauniešu (visi aptuveni 16 gadus veci) stāstītie notikumi ir personīgi, pašu piedzīvoti. Ļoti pārliecinoša ir tieši krievvalodīgo jauniešu uzstāšanās, ne tāpēc, ka tie „integrējoši” runā latviski, bet tāpēc, ka uzrunā auditoriju īpašā sirsnībā, kas nedaudz pietrūkst dažiem latviešu jauniešiem, kuros jaušas mirklīgs kokainums, tāpēc brīžiem rodas sajūta, ka teksts ir iemācīts, nevis stāstīta personīga pieredze.

Atstāstītie notikumi ir gan skumji, gan priecīgi, vietām izcili „stand up” komēdijas paraugdemonstrējumi, kas atdzīvina publiku. Izrādi jo dzīvāku padara dažādas citas jauniešu pašizpausmes formas: deja, kustība, skaņdarbi un dzeja.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV