Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Burkovskis neietu uz vakariņām ar muļķi

Sigita Paula Cepleviča, 01.04.2009. 09:32

30. martā VEF Kultūras pilī skatītājus ar pirmizrādi priecēja Fransisa Vebēra komēdijizrāde „Vakariņas ar muļķi”. Skatītāji ar aizrautību juta līdzi Brošāna un Piņona piedzīvojumiem un aizdomājās par to, ko viņi darītu šādā situācijā. Smieklu devu saņēma katrs šajā vakarā, jo komisku ainu netrūka.
Burkovskis neietu uz vakariņām ar muļķi

Vaicājot Haraldam Burkovskim, vai viņš saskata kaut ko līdzīgu ar savu varoni Pjēru Brošānu, viņš min tikai līdzīgas emocijas, kādas viņam varētu būt, ja šādā veidā nāktos šķirties no ļoti tuva cilvēka - sievas. Ja Burkovskim būtu iespēja kaut ko mainīt Brošāna rīcībā, tad viņš noteikti neietu uz tām vakariņām, jo tas atrisinātu visas šīs izrādes problēmas, un Brošāns joprojām būtu precējies ar Kristīni. Izrāde „Vakariņas ar muļķi” Burkovskim bija debija, un, lai gan skatuve viņam nav sveša, tomēr žurnālists apstiprināja, ka neliels satraukums bija par to, kā būs.

Mūziķis Guntis Veits atzīst, ka viņam vislielākās bailes radīja apziņa, ka tā ir pirmizrāde, un nav zināms, cik labi viss izdosies. „Dziedot varu izlaist tekstā kādus vārdus vai izdomāt pats kaut ko, bet izrādē tomēr jārēķinās vēl ar citiem cilvēkiem.” Salīdzinot sevi ar Ševālu, Veits gan uz skatuves ir kā priekšnieks, gan darbā viņš ir priekšnieks, bet ne tik pedantisks un piekasīgs. Mūziķim šī jau ir trešā izrāde, sadarbojoties ar Lailu Ilzi Purmalieti, un aktiermāksla viņam nav sveša. Veits ir beidzis Latvijas Valsts konservatorijas režisoru fakultāti, bet tikai tagad ir sācis pielietot agrāk iegūtās zināšanas.

Pēc izrādes aktieri un radošais sastāvs kopā ar mediju pārstāvjiem baudīja šampanieti un dalījās savās emocijās par pirmizrādi. Producente Laila Ilze Purmaliete bija priecīga, ka aktieriem tik ļoti izdevās iejusties tēlā un izrāde izdevās kā bija iecerēta. Radio ētera balss Agnese Linka atzina, ka bijusi patīkami pārsteigta par to, ka tieši viņa tika izvēlēta Kristīnes lomai, bet žurnālists Haralds Burkovskis vēlējās noskaidrot, kā tika atlasīti aktieri un uzzināja, ka viņam pirmajam zvanīja, lai piedāvātu piedalīties šajā izrādē.

Šī izrāde ir interesanta arī ar to, ka Fransuā Piņona lomas atveidotājs Dainis Gaidelis ir vienīgais profesionālais aktieris šajā sastāvā, un viņš atzina, ka viņam ir ļoti interesanti strādāt kopā ar šiem cilvēkiem.

Izrāde „Vakariņas ar muļķi” skatītājus ar saviem piedzīvojumiem priecēs vēl 12. aprīlī, 17. un 26. maijā VEF Kultūras pilī, kā arī 1.aprīlī Ogres novada kultūras centrā un 5. maijā Valmieras Kultūras centrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV