Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valkas pilsētas teātris aicina uz atvadu Čehova lugas „ Melnais mūks” atvadu izrādi

Līga Pandalone, 09.04.2009. 11:59

Piektdien, 17. aprīlī pulksten 19.00  Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē Valkas pilsētas teātris pēdējo reizi izrādīs Antona Čehova lugu „ Melnais mūks”.

Izrādes režisors un tērpu autors ir Aivars Ikšelis, bet scenogrāfs – Ints Sedlenieks. Iestudējums tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Izrādē piedalās Valkas teātra aktieri Juris Mencis, Aleksandrs Primaks, Daina Kreile un Aigars Pulle.

1893.gadā krievu tautības ārsts, rakstnieks un dramaturgs A.Čehovs uzrakstīja stāstu „ Melnais mūks”, kas krievu literatūrā tiek uzskatīts par vienu no interesantākajiem īsstāstiem, bet tajā pat laikā tas ir ļoti diskutabls. Pastāv uzskats, ka patiesībā „Melnais mūks” ir rakstnieka grēksūdze.

Valkas teātra izrāde ir par cilvēku dzīvēm, kas ir pakļautas iekšējam kārdinājumam sevi paaugstināt. Ja jaunam un talantīgam zinātniekam rodas vēlme pamest pilnīgi visu – karjeru, pielūdzējus un mīļoto sievieti, tad aiz tā slēpjas kādas likteņa peripetijas.

Kopā ar Antonu Čehovu, Valkas teātris pēta problēmu – gan ceļa izvēli, gan tā atbilstību savas dvēseles un Dieva priekšā. Un kas mums palīdz izdarīt pareizo izvēli?

Leģendā, kurā ir aprakstīta svētā Antona Lielā dzīves gājums (4.gs.), tiek stāstīts, ka reizi tūkstots gados, pēc ilgiem ceļojumiem pa Visumu un Zemi, dūmu veidā parādās Melnais mūks .Kas viņš ir? Slims fantāzijas auglis vai dzīvs cilvēks? Šis Melnais mūks ielaužas lugas varoņa, maģistra dzīvē un no tā laika viss iet juku jukām. Bet varbūt katrs no mums ir dzirdējis kādas nepazīstamas balsis?  

Biļete uz atvadu izrādi maksās 2 latus. Tās jau nopērkamas kultūras namā pie dežuranta katru darbadienu no plkst.9.00 līdz 19.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV