Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivālā „...un es iešu un iešu!” galveno balvu iegūst Tautas teātris „Sprīdītis”

Līga Tarbuna, 21.04.2009. 12:59

18. un 19.aprīlī Valmierā norisinājās II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls „...un es iešu un iešu!”, kurā varēja noskatīties 19 latviešu oriģināldramaturģijas iestudējumus.
II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivālā „...un es iešu un iešu!” galveno balvu iegūst Tautas teātris „Sprīdītis”

Festivāla laikā visas izrādes vērtēja gan profesionāla žūrija, gan bērnu žūrija. Žūrija par piecām labākajām izrādēm atzina Valmieras Viestura vidusskolas Tautas teātra iestudēto Leldes Stumbres „Klasīte” (režisors R.Segliņš), Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas teātra iestudēto Hermaņa Paukša lugu „Šakāļu uzbrukums” (režisors A.Krūmiņš), Limbažu BJC skolēnu teātra „Kriksis” iestudējumu „Hei, grafiti” (režisore I.Kalniņa), Rīgas Centra humanitārās vidusskolas teātra studijas „Spogulis” izrādi „Svētais karš” (režisore I.Bauma) un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas izrādi „Ja man būtu divas sirdis” (režisore D.Umbraško).

Galvenā balva – Sprīdīša veidota stabulīte tika piešķirta TT „Sprīdītis” iestudētajai izrādei „Klasīte”.

Vidzemes kultūras un mākslas biedrības „Haritas” valdes priekšsēdētāja Solveiga Boicova informē, ka teātru festivāls noteikti norisināsies arī nākamajā gadā. „Iespējams, tas tiks organizēts kā starptautisks bērnu un jauniešu teātru festivāls. Šādi festivāli ir lieliska iespēja satikties ne vien jaunajiem aktieriem, bet arī režisoriem. Nākamajam gadam mums ir daudz radošu ideju, piemēram, organizēt meistarklases bērniem un jauniešiem, tāpat pievērsīsim uzmanību un veltīsim vairāk laika režisoru savstarpējām pārrunām, kā arī ideju un viedokļu apmaiņai ar žūrijas pārstāvjiem,” atzina Solveiga Boicova.

II Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivālā „...un es iešu un iešu!” piedalījās Limbažu Bērnu un jauniešu centra skolēnu teātris „Kriksis”, Balvu pilsētas jauniešu grupa, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas teātra studija „Spogulis”, Jēkabpils vakara vidusskolas teātris, Rīgas komercģimnāzijas teātris, Jelgavas Spīdolas ģimnāzija, Limbažu 3.vidusskolas teātris, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas teātris, Privātās vidusskolas Ādažu Brīvā Valdorfa skolas teātris, Suntažu vidusskolas teātris, pamatskolas „Rīdze” interešu izglītības programmas teātra studija „Mēs”, Dobeles Bērnu un jauniešu centra teātris „Pitons”, Rīgas Franču liceja teātris, Gulbenes Kultūras centra jauniešu teātra studija, Valmieras Viestura vidusskolas Tautas teātris „Sprīdītis” un Ikšķiles vidusskolas teātra sporta komanda.

Festivālu organizēja Vidzemes kultūras un mākslas biedrība „Haritas” sadarbībā ar Tautas teātri „Sprīdītis”. Festivāla norisi atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība, Valmieras rajona padome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV