Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Grāmatu namā „Valters un Rapa” apskatāma mākslinieka Mārtiņa Dāboliņa gleznu izstāde

Kristīne Eižvertiņa, 23.04.2009. 15:11

Māksliniekam piemīt garīgais spriegums, darboties kāre un pāri plūstoša enerģija, tāpēc arī izvēlētā tehnika – akvarelis un pastelis ļauj momentā tvert mainīgās dabas noskaņas. Latvijas dabas tēlojumos Mārtiņš Dāboliņš ir vairāk liriķis, bet Itālijas ceļojumu studijās viņš vēro dabu romantiķa acīm, precīzi izjūtot un formulējot Itālijas dabas krāsu paleti.

Mākslinieks dzimis 1939. gada 30. aprīlī. Profesija – meža taksators. 1964. gadā beidzis LLA mežsaimniecības fakultāti. Mācījies akvareļtehniku pie Nikolaja Petraškēvica. 1976. gadā turpina gleznot Māras Zītares vadībā. Pēdējos 10 gados daudz strādā arī pastelī – akti, portreti, Itālijas ainavas. Izaugsmē daudz palīdzējuši Juris un Andrejs Ģērmaņi.

Ļoti intensīvi piedalījies izstādēs Latvijā – ap 70 izstādēm Rīgā, Jelgavā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē, Smiltenē, Rūjienā, Mazsalacā, Siguldā, Limbažos, Tukumā, Salaspilī, Ogrē u.c.  

No 2000. Gada LMS biedrs.

1972. gadā Ženēvā saņēmis medaļu par darbu „Vēži ar alus kausu”. 1980-tajos gados piedalās izstādēs Kobē (Japānā), VDR, Polijā, Lietuvā, Krievijā un Zviedrijā. Četras reizes piedalījies bijušās PSRS vissavienības izstādēs. Saņēmis 3 pirmās pakāpes diplomus un bronzas medaļu. Darbi eksponēti Latvijas TV.

Aktīvi piedalās Viesītes grupas sastāvā un Radošo senioru nama izstāžu darbā Dailes teātrī. Mākslinieka darbi atrodas privātkolekcijās ASV, Kanādā, Zviedrijā, Vācijā, Krievijā u.c.

Uz tikšanos grāmatu namā „Valters un Rapa”, Aspazijas bulvārī 24!

www.valtersunrapa.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV