Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Šodien Rīgā uzstāsies „Team JIYO”

Mairita Brice, 06.05.2009. 09:03

6.maijā pl. 17.00 14. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla noslēgumā Rīgas Dzelzceļa stacijas laukumā sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu notiks dejas priekšnesums, ko prezentēs jauniešu grupa „Team JIYO” no Dānijas.

„Team JIYO” savos neparastajos šovus izmanto tādus ekspresīvus sporta veidus kā Parkour (ekstrēmā ātrpārvietošanās cauri pilsētai apvienojumā ar akrobātikas un vingrošanas elementiem) un Tricking (cīņas māksla ar akrobātikas elementiem). Grupas „Team JIYO” dalībnieki, kombinējot šos jaunos sporta veidus ar Break dance, skatuves cīņu un trikiem, ir radījuši jaunu stilu, kāds vēl līdz šim nav redzēts! Savos šovos „Team JIYO” izmanto pilsētvidi – māju sienas, žogus, mašīnas un pat celtniecības celtņus.

Grupas „Team JIYO” dalībniekus var pamatoti dēvēt par cilvēkam, kas ir plūstoši kā ūdens un cieti kā klints. Viņu ceļā nav nepārvaramu šķēršu. „Team JIYO” dalībnieki spēj pārvietoties ne tikai, cik ātri vien iespējams, bet dara to pa iespējami īsāko ceļu, patērējot tik maz enerģijas, cik vien iespējams, un izvairoties no savainojumiem.

Rīgā uzstāsies deviņi „Team JIYO” dalībnieki - gan puiši, gan meitenes (Martin Coops, Ilir Hasani, Avni Hasani, Bjarke Ytting Hellden, Sami El-Hindi, Signe H¨Jbjerre Larsen, Jacob Christensen, Trine Nissen, Maja Juel-Hansen).

“Parkour Latvijā ir vēl jauna un nezināma disciplīna, vizmaz profesionālajā līmenī. Tādēļ mēs organizējam arī meistarklasi, lai iepazīstinātu Latvijas jaunatni ar šo aizraujošo disciplīnu,” informē Dānijas kultūras institūta direktors Simons Drevsens Holmbergs. Meistarklase notiks 6.maijā pl.15.00 Rīgas Dzelzceļa stacijas laukumā.

„Team JiYo” vairāku gadu garumā ir apmācījuši savās prasmēs neskaitāmus interesentus - gan bērnus, gan jauniešus, gan pieaugušos. Meistarklašu instruktori ir ļoti kompetenti Parkour mācīšanā un īpašu uzmanību pievērš drošībai un iesildīšanās vingrojumiem.

Papildu informācija:

http://www.teamjiyo.com/
http://www.metacafe.com/watch/689828/team_jiyo_parkour/
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=160137904


Starptautiskā Baltijas baleta festivāla organizators jau 14 gadus ir sabiedriskais fonds “Litas Beires dejas mākslas fonds”.

Festivāla ģenerālsponsors:
“Latvijas Mobilais telefons”

Festivāla atbalstītāji:
“Kolonna”, t/c “Origo”, a/s “Latvijas dzelzceļš”, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV